1. Haberler
  2. Dünya
  3. Almanya’ya Yasa Dışı Göçmen Akışı ve Son Durum

Almanya’ya Yasa Dışı Göçmen Akışı ve Son Durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’ya Yasa Dışı Göçmen Akışı ve Son Gelişmeler

Almanya’ya yasa dışı göçmen akışı devam ederken, sınır kontrollerinin sıkılaştırılması da etkili sonuçlar vermekte. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında, ülkeye kaçak olarak giren Suriyeli sayısında %18,7, Afgan sayısında %29,7 ve Türk sayısında ise %34,4 oranında bir azalma gözlemlendi. 2024 yılı itibarıyla Almanya’ya yasa dışı yollarla giriş yapan Türk sayısı 23 bin 133 olarak kaydedildi. İltica başvurusu reddedilenlerin yeniden iltica talebinde bulunmasıyla birlikte bu sayı 32 bin 38’e ulaştı. Ancak, bu 38 bin kişiden yaklaşık %91’inin iltica başvurusu reddedilmiş durumda. İltica kabul oranı ise sadece %9,6 seviyesinde kaldı. Reddedilen iltica başvurularının sahipleri, ya Türkiye’ye ya da ilk olarak ayak bastıkları Avrupa Birliği üyesi ülkeye geri gönderilecek.

Kaçak Türk Sayısında Büyük Düşüş

Alman Federal Göç ve İltica Bürosu (BAMF) verilerine göre, sınır kontrollerinin sertleşmeye başladığı Eylül ayında yalnızca 2 bin 635 Türk kaçak olarak Almanya’ya giriş yapabildi. Geçen yılın aynı ayında Almanya’ya gelerek iltica başvurusu yapmak isteyen Türk sayısı ise 6 bin 442 idi. Türk kaçak sayısındaki %59,1 oranındaki düşüşün en büyük sebepleri arasında iltiaların kabul edilmemesi, sınır dışı işlemlerinin artması ve Türklerin ilk olarak ayak bastıkları AB üyesi ülkelere iade edilmeleri yer almakta.

Nerelere Gönderiliyorlar?

Bu yılın yaz aylarından itibaren, özellikle Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelere çok sayıda Türk göçmen iade edildi. İlk parmak izlerinin alınıp kayıt altına alındığı ülkelere gönderilen Türklerin bir kısmı, yeniden kaçak yollarla Almanya’ya geri dönmeyi başarsa da, %50’si gönderildikleri ülkelerde kalmayı tercih etti. Bu kişilerin ne zaman ve nasıl Türkiye’ye geri gönderileceği ise henüz belirsizliğini koruyor. İltica başvurusu reddedilenlere ve hâlâ işlemleri devam edenlere maddi yardımların kesilmeye başlamasıyla, kaçak Türk akınının daha da azalması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Almanya’ya Yasa Dışı Göçmen Akışı ve Son Durum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!