1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın Fiyatları Tarihî Zirvede: 3 Bin Dolar Beklentisi

Altın Fiyatları Tarihî Zirvede: 3 Bin Dolar Beklentisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Fiyatları Tarihî Zirvede

Son günlerde altının ons fiyatı 2 bin 722 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Bank of America, bu yükselişin süreceğini öngörüyor. Stratejistler, geleneksel “güvenli liman” varlıklarının artan risklerle karşı karşıya kalması nedeniyle altının daha cazip bir yatırım aracı haline geldiğini ifade ediyor.

Cnbc-e’nin haberine göre, yatırımcılar, merkez bankaları da dahil olmak üzere, yükselen devlet borçlanmalarının yarattığı enflasyon ve borç erozyonuna karşı koruma arayışı içerisindeler. Bank of America analistleri, altının “son kalan ‘güvenli liman’ varlığı olarak öne çıktığını” vurguluyor. Ayrıca, ABD borcunun artmaya devam etmesi durumunda Hazine arzının risk altında olduğu ve daha yüksek faiz ödemelerinin GSYH’ye oranının artacağı tahmin ediliyor.

IMF Tahminleri ve Piyasa Dinamikleri Hakkında

Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre, yeni harcamaların 2030 yılına kadar küresel GSYH’nin yüzde 7-8’ine ulaşabileceği öngörülüyor. Analistler, piyasalardaki tüm borçların absorbe edilmesinde güçlükler yaşanması ve volatilitenin artması durumunda, altının tercih edilen varlık haline gelebileceğini belirtiyor. Merkez bankalarının döviz rezervlerini çeşitlendirme çabalarının da artacağı ifade ediliyor.

ABD Borcu ve Ekonomik Etkileri

ABD başkanlık seçiminde adayların mali disiplin konusuna yeterince önem vermemesi nedeniyle, ulusal borcun önümüzdeki üç yıl içinde ekonomi içindeki payının rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Analistler, bu durumun faiz ödemelerini GSYH’nin daha büyük bir kısmı haline getirebileceğini ve piyasalardaki yeni borçların absorbe edilememesi endişeleriyle birlikte altının daha cazip bir varlık olabileceğini vurguladı.

3 Bin Dolar Beklentisi

Stratejistler, altının ons fiyatının 3 bin dolara ulaşacağı beklentisini koruyor. Bu seviyenin, dünya genelinde artan harcama ve borçlanma endişeleriyle örtüştüğü belirtiliyor. Ayrıca, merkez bankalarının toplam rezervleri içinde altının payı da giderek artış gösteriyor. Bank of America analistleri, altının merkez bankası rezervlerinin yüzde 10’unu oluşturduğunu ve bu oranın on yıl önce yalnızca yüzde 3 seviyelerinde olduğunu kaydediyor.

Kaynak: Sözcü

Altın Fiyatları Tarihî Zirvede: 3 Bin Dolar Beklentisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!