1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Anadolu Efes ve AB InBev Arasında Önemli Hisse Değişimi Anlaşması

Anadolu Efes ve AB InBev Arasında Önemli Hisse Değişimi Anlaşması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Efes’ten Önemli Bir Anlaşma

Anadolu Efes, Anheuser Busch (AB) InBev ile gerçekleştirdiği yeni bir anlaşma ile dikkatleri üzerine çekti. Şirket, AB InBev’in Rusya’daki iş kolundaki hisse paylarını satın alırken, buna karşılık Ukrayna’daki iş kolundaki payların devrini de AB InBev’e vereceğini açıkladı. Bu önemli anlaşmanın, gerekli onayların alınmasının ardından tamamlanması bekleniyor.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Rusya iş kolundaki tüm hisselerin Türkiye merkezli bir grup şirketine devredileceği vurgulandı. KAP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimiz ile Anheuser Busch InBev SA/NV (‘AB InBev’) arasında Nisan 2022’de başlatılan görüşmelerin ardından, taraflar Efes Breweries International B.V. (‘EBI’)’nin, AB InBev’in AB InBev Efes B.V.’deki kontrol gücü olmayan paylarını satın almasıyla ilgili yeni koşullar üzerinde anlaşmaya varmıştır. Yeni anlaşmaya göre, Anadolu Efes, AB InBev’in Rusya iş kolundaki payını devralacaktır. AB InBev ise Anadolu Efes’in Ukrayna iş kolundaki payını devralacaktır.”

Ayrıca, anlaşmanın hayata geçmesi belirli koşullara bağlı olup, gerekli tüm mercilerden alınacak onaylara tabi olduğu belirtilmiştir. AB InBev Efes B.V., işleme ilişkin onay süresi boyunca olağan faaliyetlerine devam edecektir. Onay sürecinin ilerleyebilmesi için işleme dair daha fazla ayrıntıyı açıklama olanağımız bulunmamaktadır. Bununla birlikte, tüm gerekli onayların alınması ve işlemin tamamlanmasına bağlı olarak, şu anda Hollanda merkezli AB InBev Efes B.V.’ye ait olan JSC AB InBev Efes (AB InBev Efes Rusya) şirketine ait tüm hisseler, şirketimizin %100 iştiraki olan Türkiye’de yerleşik başka bir grup şirketine devredilecektir.”

Kaynak: Sözcü

Anadolu Efes ve AB InBev Arasında Önemli Hisse Değişimi Anlaşması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!