1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Anatsa Trojanı: Bankacılık Uygulamalarını Tehdit Eden Kötü Amaçlı Yazılım

Anatsa Trojanı: Bankacılık Uygulamalarını Tehdit Eden Kötü Amaçlı Yazılım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde, bankacılık uygulamalarını hedef alan Anatsa isimli trojan, çeşitli uygulamaların isimleri arkasına gizlenerek geniş bir yayılma alanı buldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde, bu sahte uygulamaların Google Play Store’dan kaldırılmadan önce 150.000 ila 200.000 kez indirildiği tahmin edilmektedir. Şu anda bu kötü amaçlı yazılımlar Google Play’de bulunmamakta; ancak daha önce bu uygulamaları telefonunuza indirmişseniz, derhal silmeniz önem arz etmektedir.

ThreatFabric tarafından hazırlanan raporda, Bleeping Computer’a açıklanan sahte uygulamaların isimleri yer almaktadır. PDF okuma ve dosya yöneticisi gibi masum görünen uygulamaların arkasında gizlenen bu kötü amaçlı yazılım, aşağıda belirtilen uygulamaları etkilemiştir:

Cihazınızı Ele Geçirme Yeteneği

Anatsa trojanı, “Cihaz Ele Geçirme (DTO)” yetenekleri ile donatılmıştır. Enfekte olduğu cihazı kontrol altına alarak, kullanıcı adına çeşitli işlemler gerçekleştirebilmektedir. Bu yöntemle, telefonunuzdan hassas bilgileri çalma yeteneğine sahiptir.

Anatsa Trojanı: Bankacılık Uygulamalarını Tehdit Eden Kötü Amaçlı Yazılım

Birçok Marka Anatsa’nın Hedefinde

Bu virüs, özellikle Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Slovakya, Slovenya ve İspanya’daki kullanıcıları hedef almıştır. İlk başta Samsung kullanıcılarını etkileyen bu uygulamalar, zamanla farklı markalarda ve cihazlarda da yayılma göstermiştir.

Bu nedenle, kullanıcıların dikkatli olmaları ve telefonlarına indirdikleri uygulamaları titizlikle kontrol etmeleri büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: Sözcü

Anatsa Trojanı: Bankacılık Uygulamalarını Tehdit Eden Kötü Amaçlı Yazılım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!