1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara Anıtpark’ta Aile Hekimliği Mitingi: Sağlık Çalışanları Yönetmelik Taslağını Protesto Etti

Ankara Anıtpark’ta Aile Hekimliği Mitingi: Sağlık Çalışanları Yönetmelik Taslağını Protesto Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Anıtpark’ta Aile Hekimliği Mitingi

Ankara Anıtpark'ta Aile Hekimliği Mitingi

Ankara Anıtpark’ta gerçekleştirilen mitinge, 30’a yakın meslek örgütü katılım gösterdi. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanı sıra, İyi Parti Ankara Milletvekili Dr. Eşref Fakıbaba, Deva Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de etkinlikte yer aldı.

Dr. Derya Mengücük’ün Açıklamaları

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, yaptığı konuşmada yönetmelik taslağının aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının meslek onurunu zedelediğini ve emeğin sömürüldüğünü vurguladı. “Yönetmelik Taslağında Mantık ve Vicdan Yok” diyerek, taslağın amacının aile hekimleri ile ebe ve hemşirelerin onuruyla oynamak, emeği sömürmek ve ücretleri formüllerle azaltmak olduğunu ifade etti. “Bu taslakta mantık ve vicdan yok. Bilimden, koruyucu sağlık hizmetinden eser yok. Yönetmeliğin amacı açık: Emeği sömürmek, ücretlerimizi formüllerle kırpmak ve iş güvencesini yok etmek” şeklinde konuştu.

Mesleki Onura ve Emeğe Saygı Talebi

Yönetmelik taslağının sağlık çalışanlarını haksız kesintilerle karşı karşıya bıraktığını belirten Dr. Mengücük, “Bizim emeğimiz, mesleki itibarımız formüllere sığmaz. Anlamsız puan sistemini ve yıldızları kabul etmiyoruz” dedi. Ayrıca, bu taslağın toplum sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekerek, güvenli ve adil çalışma koşulları için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı ve yetkililere seslenen Dr. Mengücük, “Bilime ve tıbba aykırı, haksız ve hukuksuz taslağınızı geri çekin! Mesleğimizin onurunu ve haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Yönetmeliği kabul etmeyeceğiz. Geri çekilmediği takdirde emeğimizden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğiz” uyarısında bulundu.

Kaynak: Sözcü

Ankara Anıtpark’ta Aile Hekimliği Mitingi: Sağlık Çalışanları Yönetmelik Taslağını Protesto Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!