1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara Barosu Genel Kurulu ve Seçim Süreci

Ankara Barosu Genel Kurulu ve Seçim Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Barosu Genel Kurulu Devam Ediyor

Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Ankara Barosu genel kurulu, saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi ile devam ediyor. Bu süreç, saat 17.00’de sona erecek. Oy kullanma işlemi için sabahın erken saatlerinde kongre salonuna gelen avukatlar, yoğun bir kalabalık oluşturdu.

Kongre merkezinin bahçesinde çeşitli gruplar stant açarken, başkan adayları da salon girişinde oy kullanacak üyeleri karşıladı. Bu yılki seçimlerde, Ankara Barosu Başkanlığı için birçok aday yarışıyor. Adaylar arasında, halen başkan olarak görevde olan Mustafa Köroğlu (Demokratik Sol Avukatlar – DSA), Bülent Yücetürk (100. Yıl Demokratik Sol Avukatlar – 100.Yıl DSA), Mehmet Zeki Kaplan (Ankara Barosu Değişim Grubu), Ebru Dönmez (Avukat Hakları Grubu), Coşkun Özgür Piroğlu (Mücadeleci Avukatlar Grubu), Doğukan Tonguç Cankurt (Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar), Hakan Erdem (Türk Milliyetçi Avukatlar Grubu) ve bağımsız aday İbrahim Akın yer alıyor.

Toplamda 24 bin 400 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu bu seçimlerde, baro başkanının yanı sıra 10 kişilik yönetim kurulu, 5 kişilik disiplin kurulu, 3 kişilik denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeliği için 7 isim belirlenecek.

Kaynak: Sözcü

Ankara Barosu Genel Kurulu ve Seçim Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!