1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara TUSAŞ Yerleşkesine Yönelik PKK Saldırısı

Ankara TUSAŞ Yerleşkesine Yönelik PKK Saldırısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara TUSAŞ Yerleşkesine Yönelik Saldırı

Son günlerde Ankara’da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen hain saldırı, terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı tarafından üstlenildi. Örgüt, bu kanlı eylemin Asya Ali kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ile Rojger Helin kod adlı Ali Örek tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. PKK, saldırının uzun bir süre önce planlandığını ve Türkiye’de tartışmaya açılan açılım süreciyle herhangi bir bağlantısının bulunmadığını vurguladı.

Örgütün açıklamasında, “Ölümsüzler Taburu” adı verilen intihar eylemcilerinin önemli ve stratejik hedeflere yönelik saldırılar düzenlediği ifade edildi. TUSAŞ’ın askeri bir hedef olduğu ve geliştirdiği İHA’ların terör örgütüne karşı kullanılması nedeniyle bu saldırının gerçekleştirildiği belirtildi. Bu bağlamda, TUSAŞ’ı hedef almanın örgütün stratejik planları doğrultusunda bir hamle olduğu anlaşılıyor.

Ayrıca, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 48 ay aradan sonra kamuoyuna yansıyan bir mesajının, örgüt içerisinde sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildiği ve dikkate alınması gereken bir durum olduğu ifade edildi. Örgüt, bu gelişmenin gelecekteki durumlara göre değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Ankara TUSAŞ Yerleşkesine Yönelik PKK Saldırısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!