1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da 10 Ekim Saldırısının 9. Yılı Anma Töreni

Ankara’da 10 Ekim Saldırısının 9. Yılı Anma Töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Tren Garı’nda 10 Ekim Saldırısının 9. Yılı Anıldı

Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim Saldırısının 9. Yılı Anıldı

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının dokuzuncu yılında anma töreni ile yad edildi. ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne katılanlara yönelik olarak düzenlenen bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına yapılan tören, derin bir hüzünle gerçekleştirildi.

Anma törenine, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP ve DEM Partili bazı milletvekilleri, sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanı ve çevresinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı; alana giriş yapanlar, kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 104 kişi için, patlamanın gerçekleştiği alanda bulunan ve dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından açılışı yapılan 10 Ekim Anıtı‘na karanfiller bırakıldı. Törende katılımcılar, “10 Ekim’i unutma unutturma” sloganları atarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek okudular.

Ankara'da 10 Ekim Saldırısının 9. Yılı Anma Töreni

Törende bir konuşma yapan Tülay Hatimoğulları, “Hayatlarını kaybedenleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Onların tek talebi barıştı” ifadelerini kullandı.

500’e Yakın Kişi Sakat Kaldı

10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci, “Katliamın 108’inci ayında da yine buradayız, olay mahallindeyiz. Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan on binlerce insan, IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen bu alçakça saldırı sonucunda hayatları bir daha asla aynı olmayacak şekilde değişti. Bu katliamda 104 insanımız hayatını kaybederken, 500’e yakın insanımız yaralandı ve sakat kaldı. Türkiye’nin en büyük sivil katliamında kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Onlara olan özlemimiz ve yaşanan katliama karşı duyduğumuz öfke her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

Mehtap Sakinci, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan anıtın açılış töreninde, kendilerine ve sendika temsilcilerine söz verilmemesine de tepki gösterdi. Törenin ardından, kalabalık yavaş yavaş dağıldı.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da 10 Ekim Saldırısının 9. Yılı Anma Töreni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!