1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da 5 Kişiyi Vuran Sanığa Müebbet Hapis Cezası

Ankara’da 5 Kişiyi Vuran Sanığa Müebbet Hapis Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Yaşanan Trajik Olay

Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Kader Apartmanı’nda geçen yıl 22 Kasım’da meydana gelen korkunç olay, mahallede büyük bir şok etkisi yarattı. Olayın baş aktörü olan Tahsin Ünsür, çocukların gürültü yaptığı gerekçesiyle uyardığı üst kat komşusu ile tartışmaya girdi. Sinirlerine hakim olamayan Ünsür, evinde bulunan av tüfeğiyle üst kata çıkarak, Hamdi Turgut (41), annesi Behiye Turgut (71), eşi Sunay Turgut (40), oğlu Mustafa Turgut (13) ve kızı Ceyda Turgut’a (11) ateş açtı. Bu dehşet verici saldırı sonucunda beş kişi hayatını kaybetti, ancak ailenin otizmli oğlu E.T. (5), şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Olayın ardından gözaltına alınan Tahsin Ünsür, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Dava Süreci Başladı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünsür hakkında bir iddianame hazırlayarak dava sürecini başlattı. İddianamede, Mustafa Turgut (13) ve Ceyda Turgut’un (11) otizmli kardeşleriyle evde oyun oynadıkları esnada çıkardıkları gürültü nedeniyle sanık Ünsür’ün rahatsızlık duyduğu belirtildi. 22 Kasım 2023’te saat 23.45 sıralarında, üst kattan gelen sesler üzerine sanık, yanında bir av tüfeği ve 14-15 fişek ile komşularının kapısına gidip, içeri girerek aile bireylerine ateş açtı.

Ünsür hakkında, ‘Kasten öldürme’, ‘Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ ve ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçlarından beş maktul için ayrı ayrı müebbet hapis cezası talep edildi.

Mahkeme Kararı

Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Tahsin Ünsür ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, sanık Ünsür’e son sözünü sordu. Ünsür, “Takdir mahkemenindir” diyerek mahkemenin kararına saygı duyduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti, sanık Tahsin Ünsür’ün, Mustafa Turgut ve Ceyda Turgut’a yönelik ‘Çocuğu kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Ayrıca, Sunay Turgut ve Behiye Turgut’a yönelik ‘Kadına karşı kasten öldürmek’ suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Hamdi Turgut’a yönelik ise ‘Kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına hükmedildi. Sonuç olarak, Ünsür toplamda 4’ü ağırlaştırılmış olmak üzere 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da 5 Kişiyi Vuran Sanığa Müebbet Hapis Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!