1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Eski İçişleri Bakanı ve Diğer Sanıkların Beraat Kararı

Ankara’da Eski İçişleri Bakanı ve Diğer Sanıkların Beraat Kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Önemli Bir Davanın Seyri

2014 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile birlikte 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 16 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Bu süreçte, 13 Aralık 2019’da verilen kararda, yargılama sırasında hayatını kaybeden sanıklar Ahmet Demirel ve Ziya Bandırmalıoğlu hakkında açılan davanın düşürülmesine karar verildi. Ayrıca, dosyasına ulaşılamayan ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın dosyası ise ayrıldı.

Yargılama sonucunda, eski İçişleri Bakanı Mehmet Kemal Ağar’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın beraatine hükmedildi. Bu kararın ardından dosya, kanun yolu incelemesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) gönderildi. BAM, 5 Nisan 2021 tarihinde beraat kararlarını bozarak, yeniden yargılama yapılması için dosyayı Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Mehmet Kemal Ağar, İbrahim Şahin, Mehmet Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Enver Ulu, Yusuf Yüksel, Lokman Külünk, Abbas Semih Sueri, Nurettin Güven ve Muhsin Korman’ın beraatine karar verdi. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, oy birliğiyle aldığı kararda, yargılama sürecinin usul ve yasaya uygun bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Yargıtay, sanıklar aleyhine ileri sürülen iddiaların delillerle desteklenemediğini, dosyada bulunan belgelerin ise yeterli ve kesin delil niteliği taşımadığını vurguladı. Mahkemenin yargılama sürecinde sunduğu raporların yeterliliği ve sanıkların suç işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bir delilin bulunmadığı sonucuna varıldı. Onama kararında, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında toplanan delillerin yeterli olduğu, ancak duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanların delil olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Yargıtay, sanıkların üzerine atılı suçlar için beraat kararlarının hukuka uygun olduğu kanaatine vararak, temyiz başvurularını reddetti ve beraat kararlarını onadı.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Eski İçişleri Bakanı ve Diğer Sanıkların Beraat Kararı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!