1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Fernas Madencilik İşçilerine Polis Müdahalesi ve Açlık Grevi

Ankara’da Fernas Madencilik İşçilerine Polis Müdahalesi ve Açlık Grevi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Fernas Madencilik İşçilerine Polis Müdahalesi

Ankara’da Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerine polis müdahale etti. Bu müdahale sonucunda 32 Fernas işçisi, 4 Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticisi ve 1 Umut-Sen üyesi olmak üzere toplam 37 kişi gözaltına alındı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Maden işçilerinin yediği, eşlerinin yaptığı ekmeği de emanete alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

52 GÜNDÜR DİRENİYORLAR

52 gündür direnişte olan Fernas işçileri, yaptıkları protestolardan sonuç alamayınca açlık grevine gitme kararı aldılar. Açlık grevindeki işçiler, slogan atmamakla birlikte baretlerini yere vurarak ses çıkarıyorlar.

“YA 40 KİŞİ ÖLECEĞİZ YA DA HAKKIMIZI ALACAĞIZ”

Açlık grevinde baret sesleri yükselirken işçiler Kurtuluş Parkı’ndan çıkarılmıyor. Açlık grevindeki bir işçi, SÖZCÜ TV’ye yaptığı açıklamada, “Açlık grevine başladık. Ya biz 40 kişi öleceğiz burada ya da hakkımızı alacağız. Bu da size ders olacak. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil” şeklinde konuştu.

AÇLIK GREVİNDEKİ MADENCİLERE GÖZALTI

Kurtuluş Parkı’ndaki Fernas Madencilik işçilerine yönelik polis müdahalesi gerçekleşti. Bu müdahalede toplamda 37 kişi gözaltına alındı.

EŞLERİNİN YAPTIĞI EKMEĞE EL KOYULDU

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, işçilerin gözaltına alındığı parka giderek durumu yerinde gözlemledi. Başarır, “Maden işçilerinin yediği, eşlerinin yaptığı ekmeği de emanete alıyorlar.” dedi. Başarır, şu ifadeleri kullandı:

  • “Fernas işçilerin bulunduğu Kurtuluş Parkı’na geldik ve işçilerin polis tarafından gözaltına alındığını gördük. Buradan sesleniyorum, Emniyet Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Burada hak arayan, insanca çalışmak isteyen ve insani koşullarda çalışmak isteyen bu işçilere bu zulmü yapmayın.”
  • “Birkaç arkadaşımız vardı, onları bir şekilde kurtarmaya çalıştık. Ama şimdi emniyet müdürlüğüne sesleniyoruz. Milletvekilleri Meclis’te bambaşka bir hukuksuzlukla uğraşırken, buraya gelip alın teriyle çalışıp haklarını aramak isteyen insanları gözaltına almanız kabul edilemez.”
  • “Fernas işçilerini bırakın. Biz Meclis olarak, CHP grubu olarak bu olayı takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. İşçilerin giysileri, battaniyeleri hepsi burada ama onlar emniyette.”

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Fernas Madencilik İşçilerine Polis Müdahalesi ve Açlık Grevi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!