1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Müstehcen İçerik Paylaşımına Gözaltı

Ankara’da Müstehcen İçerik Paylaşımına Gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Önemli Gelişmeler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, Discord isimli mesajlaşma platformunda müstehcen içeriklerin paylaşıldığı ve ayrıca kurgu videoların yayınlandığı tespit edilen “HAHA” rumuzlu kanalın yöneticisi M.E.Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Konya’da gözaltına alınan M.E.Ö, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli M.E.Ö, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğince “müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek” ve “yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçlarından tutuklandı.

Neler Yaşanmıştı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, bir kız çocuğunun sosyal medyada yer alan bir program aracılığıyla tehdit edildiğine dair bir videonun görüntülerinin Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini duyurdu. İnceleme sonucunda, söz konusu videonun kurgu olduğunun tespit edildiği bilgisi verildi.

Bakan Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün, E.N.B. adlı çocuğu güvenli bir şekilde koruma altına aldığını ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Ayrıca, E.N.B’nin sözde tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntülerin, halkı yanıltıcı bir biçimde internette yayımlayan 18 yaşındaki T.D.’nin ise Ankara’da gözaltına alındığı belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, şüpheli T.D. dün tutuklandı.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Müstehcen İçerik Paylaşımına Gözaltı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!