1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Suç Örgütü Davası: Savcının Talebi ve Sanıklar

Ankara’da Suç Örgütü Davası: Savcının Talebi ve Sanıklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Suç Örgütü Davası: Savcının Talebi

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşmada, suç örgütü davasını ele aldı. Duruşmaya; sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katılım gösterdi. Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin görüşünü mahkemeye sundu.

Savcı, “Ayhan” kod adıyla bilinen sanık Bora Kaplan’ın, suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu vurguladı. Ayrıca, sanık Fethi Koyuncu’nun da örgütün yöneticisi olduğunu belirterek, bu iki sanığı örgütün işlediği tüm suçlardan sorumlu tuttu. Savcı, Kaplan ve Koyuncu’nun “kasten öldürme” suçundan birer kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Bunların yanı sıra, bu sanıklara “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”, 7 kişiye yönelik “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, 2 kişiye yönelik “nitelikli yağma”, “eziyet”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “suç üstlenme” ve “suçluyu kayırma” suçlarından toplamda 150 yıl 6 aya kadar hapis cezası verilmesini istedi.

İddianamede yer alan sanıklar arasında “suç örgütü yöneticisi” olarak belirtilen Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş ve Kanber Keskin’in, mevcut deliller ve dosya kapsamı itibarıyla “silahlı suç örgütüne üye olma” suçunu işlediklerini ifade eden savcı, bu sanıkların da bulunduğu 33 kişinin “silahlı suç örgütüne üye olma” suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

  • Bazı sanıklar için “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “nitelikli yağma” ve “eziyet” suçlarından da hapis cezası istendi.
  • 4 sanığın “silahlı örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
  • 16 sanığın ise beraatını istemiştir.

Sanık Serdar Sertçelik’in de aralarında bulunduğu firari 6 sanığın yakalama emirlerinin infazının beklenmesini talep eden savcı, maktul Semih Arslan’ın ölümüne ilişkin dosyanın ise başka bir esas numarasına kaydedilerek ayrılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

İddianameye göre, soruşturma 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D’nin ifadesi üzerine başlatıldı. Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, 12 kişi “müşteki” ve 61 kişi “sanık” olarak yer aldı.

Suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olan “Ayhan” kod adlı sanık Bora Kaplan, diğer yöneticilerin ise sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik olduğu bildirildi. İddianamede, suç örgütünün Kaplan’ın talimatları doğrultusunda, farklı tarihlerde şu eylemleri gerçekleştirdiği kaydedildi:

  • Mahfuz Tatar ve Semih Arslan’ın öldürülmesi
  • Müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H’nin silahla yaralanması
  • Müşteki Erkan D’nin 2 gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi
  • Müşteki Mehmet Taha E’nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması
  • Müşteki Muhammed S’nin 2 otomobilinin gasp edilmesi ve zorla çek yazdırılması
  • Müşteki Emirhan B’nin darp edilmesi

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Suç Örgütü Davası: Savcının Talebi ve Sanıklar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!