1. Haberler
  2. Spor
  3. Ankara’da Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Kurulu ve Bahri Tanrıkulu’nun Başkanlığı

Ankara’da Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Kurulu ve Bahri Tanrıkulu’nun Başkanlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Kurulu Gerçekleşti

Ankara'da Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Kurulu Gerçekleşti

Ankara’da düzenlenen Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulu, eski milli sporcu Bahri Tanrıkulu’nun tek aday olarak katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurula 300 delegeden 186’sı iştirak etti. Bahri Tanrıkulu, 181 oy alarak Türkiye Tekvando Federasyonu’nun yeni başkanı unvanını elde etti. Genel kurulda, 2021-2024 yıllarını kapsayan Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları da kabul edildi; ancak 5 oy geçersiz sayıldı.

Bahri Tanrıkulu’nun yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

  • İbrahim Özbay
  • Engin Sarıkaya
  • Ünal Karadağ
  • Aydın Süha
  • Gökhan Çetinkaya
  • Ragıp Bingöl
  • İlkay Sağır
  • Volkan Akpınar
  • Bora Selim
  • Bekir Karaman

“TÜRKİYE’NİN ÜYELİĞİ ASKIYA ALINABİLİR”

Dünya Tekvando Federasyonu Hukuk Müşaviri Corbin Min, Türkiye Tekvando Federasyonu 6. Olağan Genel Kurul ve 8. Mali Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Min, “Maalesef, burada bulunmamın nedeni, seçimler öncesindeki sürecin meşruiyeti konusunda çok ciddi endişelerin ortaya çıkmış olmasıdır. Eğer Dünya Tekvando, seçim sonuçlarını tanımamaya karar verirse, bu büyük olasılıkla Türkiye Tekvando Federasyonu’nun üyeliğinin askıya alınmasıyla sonuçlanacaktır” şeklinde uyarıda bulundu.

Corbin Min, genel kurulda gözlemci olarak yer aldığını belirterek, “Aldığım bilgilere ve yakın zamanda verilen bir mahkeme kararına dayanarak, Dünya Tekvando’nun aday seçme sürecinin şeffaflığı ve adil olup olmadığı konusunda ciddi endişeler mevcut. Bu koşullar altında yapılan herhangi bir seçimin sonucunu Dünya Tekvando’nun tanımasını beklemiyorum. Türkiye Tekvando Federasyonu için bunun ne anlama geldiğini anlamanız gerekiyor” dedi.

Dünya Tekvando Federasyonu Hukuk Müşaviri Corbin Min’in konuşması sırasında salonda gerginlik yaşandı. Min’in yuhalanmasının ardından divan başkanı, konuşmasını kesmesi için uyarıda bulundu. Başkan adayı Bahri Tanrıkulu ve bakanlık yetkilileri için söz verilmesini istemesi üzerine Corbin, açıklamalarına devam etti.

‘SEÇİMİN MEŞRUİYETİNDE CİDDİ SORUNLAR VAR’

Min, genel kurulda bulunma nedenini, seçimler öncesindeki sürecin meşruiyeti konusundaki sorunlar olarak açıkladı. “Eğer Dünya Tekvando, seçim sonuçlarını tanımamaya karar verirse, bu, Türkiye Tekvando Federasyonu’nun üyeliğinin askıya alınmasıyla sonuçlanabilir. Böyle bir kararın ciddi sonuçları olacaktır. Federasyon, Dünya Tekvando veya Avrupa Tekvando Birliği tarafından düzenlenen etkinliklere katılamayacak. Türk takımları yarışmalara gönderilemeyecek, bireyler uluslararası hakem olabilmek için aday gösterilemeyecek. Türk Açık Turnuvası, G-Rank statüsünü kaybedecek. Herhangi bir üye federasyonun askıya alınması kararı, Dünya Tekvando’nun hafife alacağı bir durum değildir. Bu kararın, özellikle hayatlarını antrenmanlarına ve tekvandonun gelişimine adayan sporcular, yetkililer ve antrenörler üzerindeki etkisini anlıyoruz. Ancak, Dünya Tekvando’nun uluslararası yönetim organı olarak, tekvandonun dünya genelindeki dürüstlüğünü koruma sorumluluğu vardır. Ayrıca, üye federasyonlarımızın özerkliğini koruma yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Üye federasyonlarımızın uygulamalarının, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) dahil olmak üzere uluslararası standartlarla uyumlu olmasını sağlamalıyız. Bu standartlara uymayan herhangi bir süreç, başka yerlerde tekrarlanabilecek zararlı bir emsal oluşturabilir. Aksi takdirde, bu seçimlerin dürüstlüğünü koruyarak, Türkiye Tekvando’nun parlak geleceğini güvence altına aldığımıza ve sporcularınızın uluslararası arenada başarılarına devam etmelerini sağladığımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Kurulu ve Bahri Tanrıkulu’nun Başkanlığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!