1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı ve İstihbarat Zafiyeti

Ankara’da TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı ve İstihbarat Zafiyeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da TUSAŞ’a Yönelik Saldırı ve İstihbarat Zafiyeti

Ankara'da TUSAŞ'a Yönelik Saldırı ve İstihbarat Zafiyeti

23 Ekim tarihinde Ankara’da TUSAŞ’a gerçekleştirilen saldırı, teröristlerin 9 yıldan beri arandığı halde nasıl bu kadar cesurca hareket edebildiklerini gün yüzüne çıkararak istihbarat zafiyetini yeniden tartışmaya açtı. SÖZCÜ’nün güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, teröristlerden biri olan Ali Örek’in, 16 Şubat 2016 tarihinde PKK’nın Şırnak’ın İdil İlçesinde başlattığı çukur, hendek ve barikat eylemlerinde aktif bir rol aldığı tespit edildi.

8 ASKER VE POLİSİ ŞEHİT ETMEKTEN 9 YILDIR ARANIYORMUŞ

Yakalanan ya da teslim olan teröristlerin fotoğraflarından teşhis edilen Ali Örek, 2016’daki çukur eylemleri sırasında İdil’in Turgut Özal Mahallesi’ndeki Bener Cordan İlkokulu’nu karargâh olarak kullanmış. Örek’in, İdil’de Üsteğmen Mehmet Çiftçi, Astsubay Mehmet Uygun, uzman çavuşlar Musa Yılmaz, Mustafa Can Kalfe, Burak Güneş ile Özel Harekât Polisleri Hakan Yılmaz, Muzaffer Tufaner ve Veysi Kakı’nın şehit edildiği saldırılara katıldığı için 9 yıldan beri arandığı öğrenildi.

44 gün süren çatışmaların ardından, güvenlik güçlerinin kontrolü sağlamasıyla birlikte teröristlerin Cehennem Deresi’nden kaçarak Şırnak’ın Gabar Dağı’na ve buradan Irak’ın kuzeyine sığındıkları bildirildi.

PARMAK İZİ EŞLEŞMESİYLE KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Ali Örek hakkında, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kamu görevlisini öldürmek, izinsiz patlayıcı madde imal etmek ve aklamak, 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı ve 9 yıldır her yerde arandığı belirtildi.

ANKARA’YA SAHTE KİMLİKLE GELMİŞ

Örek’in İdil’deki katıldığı saldırılara dair gizlendiği yerlerde parmak izleri tespit edildi. TEM Daire Başkanlığı’nın arşiv veritabanında, Ankara’da gerçekleştirdiği hain saldırı sonrasında parmak izi eşleşmesiyle kimliği tespit edildi. Ayrıca, teröristin Ankara’ya sahte kimlikle geldiği kaydedildi.

TERÖRİST ELEBAŞI KARAYILAN’LA FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Diğer yandan, kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek’in, terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında, terörist elebaşı Murat Karayılan ile birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Alçiçek’in, örgütün bombalı intihar saldırılarını düzenleyen sözde “Ölümsüzler Taburu” adını verdikleri birim içinde uzun süre ağır silah ve bomba eğitimi aldığı tespit edildi.

İNTİHAR SALDIRISI İÇİN GÖNÜLLÜ OLMUŞ

Alçiçek’in, Ankara’da intihar saldırısı düzenlemek için terör örgütünden gönüllü olarak teklif yaptığı bildirildi. Katıldığı yasadışı gösteri ve terör faaliyetleri nedeniyle hakkında çıkarılan arama kararları üzerine, terör örgütünün dağ kadrosuna katılan Alçiçek’in, Irak’ın kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkâri kırsalındaki Cilo Dağı bölgesinde uzun süre silahlı terör eylemlerinde bulunduğu ve Gara Dağına geçerek burada canlı bomba eğitimi aldığı öğrenildi. Kadın teröristin de 9 yıldan beri hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunduğu halde Ankara’ya gelerek TUSAŞ’a yönelik saldırı eylemine katıldığı ve yakalanacağını anlayınca üzerindeki el bombasını patlatarak intihar ettiği belirlendi.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı ve İstihbarat Zafiyeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!