1. Haberler
  2. Magazin
  3. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. Yılı Coşkuyla Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl ‘Kanun Hükmü’ filmiyle başlayan tartışmaların ardından iptal edilen Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Hikayemiz Birlikte’ sloganıyla gerçekleştirildi. Festivalin kapanış ve ödül töreni, Cam Piramit’te büyük bir coşkuyla yapıldı. Tören öncesinde, sanatçılar, yönetmenler, oyuncular ve konuklar, kırmızı halıdan geçerek görkemli etkinliğin yapılacağı alana giriş yaptı. Kırmızı halıda yıldız yağmuru yaşanırken, katılımcılar bol bol fotoğraf çektirdi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 61. Yılı Coşkuyla Kutlandı

“Çok Keyifli Bir Süreç Geçirdik”

Tören öncesinde konuşan ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ, festivalin önemine vurgu yaptı. “Türkçenin, kültürel edebiyatın, şiirin, sinemasının, mimarinin, kentlerin hikayesinin taşındığı yeni nesillere aktarıldığı bir sektörün, sinemanın bir kültür alanının yeni kuşaklara taşınmasını sağlayan çok köklü bir festivalin içindeyiz. Her tarafta gençliğimizi de buluyoruz. Bugünü de yarını da görüyoruz,” dedi.

Altın Portakal Film Festivali’nin kapanışındaki kırmızı halıda şıklık yarışı dikkat çekti. Festivalde sinemaseverlerle buluşan ve jüri karşısına çıkan filmlerin oyuncuları ve yönetmenleri, zarafetleriyle göz kamaştırdı. Kırmızı halıda jüri başkanı ve üyeleri de büyük ilgi gördü. Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, güzel bir hafta geçirdiklerini ifade ederek, “Beraber olmaktan, beraber karar vermekten ve sonuçlardan dolayı çok mutluyuz. Yeni yönetmenler de göreceğiz artık. Festivale katılan 12 filmden 11’i ilk filmdi,” şeklinde konuştu. Seçki sırasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını da belirten Özpetek, esprili bir dille, “Hiçbir sorun yaşamadık. Çay ve su dışında bir sorunumuz olmadı. Altın Portakal Film Festivali beni fahri jüri başkanı seçti, bundan sonra her yıl geleceğim,” dedi.

Jüri üyesi Gökçe Bahadır, birlikte film seçiminin keyifli geçtiğini belirtti. Diğer bir jüri üyesi İlker Kaleli ise, “Çok keyifli bir süreç geçirdik. Oylama ve filmleri izleme sürecinde hepimizin aynı fikirde olduğu bir süreç oldu,” dedi. Mukadderat filminin yönetmeni Nadim Güç ve oyuncuları da kırmızı halıdan geçti. Yönetmen Güç, bu festivalin kendileri için özel bir anlam taşıdığını dile getirerek, “İlk filmimizdi ve emeklerimizin karşılığını izleyicilerimizden çok aldık. İlgi için çok teşekkür ederiz,” açıklamasında bulundu.

“Sansür Gibi Bir Şeyle Antalya’nın Anılmasını İstemiyorum”

Oyuncu Nur Sürer de, festivaldeki heyecanını dile getirerek, “Burada filmimiz çok iyi karşılandı, çok mutluyuz. Festivalle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. En eski festivallerden biri ve zaman zaman hatalar olabiliyor. Özellikle bir daha bir oyuncu olarak sansür gibi bir şeyle Antalya’nın anılmasını istemiyorum. Kirlenmesine izin vermemeliyiz,” şeklinde konuştu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 61. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kaynak: Sözcü

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 61. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!