1. Haberler
  2. Medya
  3. Antalya Film Forum 2023: Bağımsız Sinemacıların Desteklenmesi

Antalya Film Forum 2023: Bağımsız Sinemacıların Desteklenmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Film Forum 2023: Bağımsız Sinemacıların Buluşma Noktası

Bağımsız sinemacılar, 7-9 Ekim tarihleri arasında Antalya Film Forum’da bir araya geldi. Bu yıl GAİN’in desteklediği forumda, ‘Dizi / Kısa Dizi Pitching Platformu’nun kazananı, yönetmen Salih Toprak ve yapımcı Sedat Tanrıkolu’nun “Keko” projesi oldu.

GAİN: Destekçilerin Öncüsü

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin en heyecan verici bölümlerinden biri olan Antalya Film Forum, bu yıl 7-9 Ekim tarihlerinde düzenlendi. Bağımsız sinemacıların projelerini uluslararası arenaya taşıma fırsatı bulduğu bu platform, yurt dışından gelen yapımcıları, film festivali programcılarını, dünya satış şirketleri temsilcilerini ve dağıtımcıları, Antalya’da Türkiye sinema sektörüyle buluşturma işlevi görüyor. Bu yılki forumun en dikkat çekici destekçilerinden biri ise dijital içerik platformu GAİN oldu.

Kazanç ve Destek: 150 Bin TL

GAİN, forum bünyesindeki ‘Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nu destekleyerek sektördeki yeteneklerin gelişmesine katkıda bulunuyor. ‘Dizi/Kısa Dizi Pitching’ kategorisinde, yapımcı Arya Su Altıoklar, GAİN Drama ve Yapım Direktörü Gizem Elgün ile yapımcı Giacomo Durzi’den oluşan jüri, ödüle “Keko” projesiyle yönetmen Salih Toprak ve yapımcı Sedat Tanrıkolu’nu layık gördü. “Keko” projesi, 150 bin TL nakdi destekle birlikte ‘BKM Mutfak Senaryo ve Oyun Yazma Atölyesi Katılım Ödülü’ ile de ödüllendirildi.

GAİN’in sektördeki yaratıcı yetenekleri destekleme misyonunun bir parçası olan bu ödüller, bağımsız sinemacılar için oldukça önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu tür destekler, sinema alanında yeni seslerin ve projelerin ortaya çıkmasına katkıda bulunarak, Türkiye sinema sektörünün gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.

Antalya Film Forum 2023: Bağımsız Sinemacıların Desteklenmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!