1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Antalya’da Kiracı Krizi: Evde Tanımadıklar Yaşıyor

Antalya’da Kiracı Krizi: Evde Tanımadıklar Yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da Kira Anlaşmazlığı: Şok Edici Olay

Antalya'da Kira Anlaşmazlığı: Şok Edici Olay

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan özel eğitim öğretmeni Zeliha Oruç, Özgürlük Mahallesi’ndeki evini kiraya vermesiyle birlikte beklenmedik bir kargaşa yaşadı. Kiracı ile aralarında yaşanan anlaşmazlıklar ve kira bedelinin düzenli ödenmemesi nedeniyle olay yargıya taşındı. Uzun bir süre sonra, Zeliha Oruç, evine kontrol amacıyla gittiğinde hayatının en büyük şokunu yaşadı.

Oruç, “Beni apartmandan komşularım aradı. Kiracımın evden taşındığını, başka kişilerin yaşadığını söylediler. Yanıma iki arkadaşımı alarak evi kontrol etmeye gittim. Eski kiracım, benden habersiz bir şekilde evi 6 kişiye kiralamış. Kapıyı açtığımızda, ‘Biz bu evi satın aldık’ dediler. Ben de ‘Ev sahibi benim’ diyince, ‘Satın almadık, kiraladık’ diye karşılık verdiler. Evde kalmak ve kirayı bana ödemek istediklerini söylediler; ancak bunu kabul etmedim. Onlara bir hafta süre vererek evi boşaltmalarını istedim,” şeklinde yaşadıklarını aktardı.

Oruç, “Bir haftanın sonunda elimde tahliye taahhütnamem olmasına rağmen, kiracılar evde kalmaya devam ediyorlardı. Bu durumu polise bildirdim ve polis eşliğinde icra memurları tahliyeyi başlattı. Nihayetinde evim boşaltıldı,” diye ekledi.

‘Gördüklerim Karşısında Şok Oldum’

Oruç, ertesi gün evinin tahliye edildiğini düşünerek tekrar kontrol etmek için gittiğinde, evden gelen köpek sesleriyle karşılaştı. “Hemen polisi aradım. Eşyaları eve yerleştirmişler, hatta televizyonu bile kurmuşlardı. Gördüklerim karşısında şok oldum. Kendilerinden şikayetçi olacağımı ve derhal uzaklaşmaları gerektiğini söyledim. Ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldum,” dedi.

Antalya'da Kiracı Krizi: Evde Tanımadıklar Yaşıyor

Bir gün sonra, ailesiyle birlikte tekrar eve baktığında, bahçeye kurulmuş olan bu kişileri gördüğünü belirten Oruç, “Sanki mülteci gibi bir düzen kurmuşlardı. Yine polise gidip uzaklaştırma kararı aldırdım. Bu süreçte can güvenliğimden endişelenmeye başladım, çünkü karşımdaki kişilerin güvenilir olmadıkları izlenimini edindim. Birkaç gün daha bahçede yaşamaya devam ettiler. Şu anda dava süreci devam etmekte. Hem eski kiracımdan hem de tanımadığım bu kişilerden şikayetçi olmaya devam ediyorum,” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Antalya’da Kiracı Krizi: Evde Tanımadıklar Yaşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!