1. Haberler
  2. Gündem
  3. Antalya’da Zihinsel Engelli Kıza Cinsel İstismar Olayı

Antalya’da Zihinsel Engelli Kıza Cinsel İstismar Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da Cinsel İstismar Olayı

Antalya’da, komşusunun 16 yaşındaki zihinsel engelli kızına cinsel istismarda bulunan bir kişi tutuklandı. İstismara uğrayan kızın annesi, “Onun çocuğuna 3 ay boyunca ben baktım. Ona annelik yaptım, ninni söyledim. 6 senedir oradayız. Olay esnasında ben işteydim. Şikayetçi olduktan sonra geldi, bizi tehdit etti.” şeklinde konuştu.

Olay, 22 Ağustos günü Kepez ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde meydana geldi. Tarım işlerinde çalışan Gürcistan uyruklu T.V. (35) ve oto tamirci dükkanında çalışan eşi M.T. (54), işteyken komşuları Ecder Tayfun Polat, çiftin evine gitti. Polat, binanın elektrik şartelini indirdikten sonra, dışarı çıkan çiftin zihinsel engelli kızı K.V.’yi alarak kendi iş yerine götürdü. Burada Polat, kıza cinsel istismarda bulundu. Kızın durumu aileye anlatmasının ardından aile, Polat’tan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Polat, tutuklandı.

‘Daha Önce de Yapmış’

M.T., şüpheli ile daha önce aynı iş yerinde çalıştığını belirterek, “İş yerindeyken bana evlerinin yanındaki dairenin boş olduğunu söyledi. Ben de orayı kiraladım. Sonrasında aramızda bazı husumetler oluştu. Apartmana taktırdığım kameraları kırdı. Kızım kalp hastası olduğu için sürekli kameradan onu izliyorum. 22 Ağustos günü kamerayı açamadım. 1 saat bekledim, yine açılmadı. Kızım aradım, ‘Baba elektrik yok evde’ dedi. Üst kattaki komşumuzu aradım, ona sordum. O elektriklerin olduğunu söyledi. Şartelleri kontrol etmesini istedim, aşağıya inerek bizim şartelimizi kaldırdı. 10 dakika sonra yeniden elektrikler kesildi. Bu sefer kızım dışarı çıkmıştı. Dışarı çıktığında Ecder Tayfun Polat’ı görmüş. Ona elektrikleri kimin kestiğini sormuş, o da ‘Ben indirdim seni bekliyordum’ demiş. Çocuğu, evin yanındaki kaporta dükkanına götürüyor. Daha önce de kendi evine götürüp, çocuğu taciz etmiş. Kimseye söylememesi için bıçakla tehdit etmiş. Olay sonrası kızım bana ağlayarak her şeyi anlattı. Daha sonra çocuk şubeye giderek şikayetçi olduk.” dedi.

‘Tehdit Edildiği İçin Ailesine Durumu Açıklayamıyor’

Ailenin avukatı Tolga Alp Kocaoğlu ise, “Çocuğumuz her ne kadar 16 yaşında olsa da, beyin yaşı 8-9 yaşlarındaki çocuklarla aynı olduğuna dair raporumuz var. Yani çocuk kendisini savunamayacak durumda. İddianameye de yansıdığı üzere, bıçakla ölümle tehdit edildiği için annesine ve babasına durumu açıklayamıyor. İstismar uzun süre devam ediyor. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama süreci devam eden tutuklu istismarcının en ağır cezayı almasını istiyoruz.” şeklinde ifade etti.

‘Ben Onun Çocuklarına Annelik Yaptım, O Kızımı İstismar Etti’

Anne T.V., istismarcı komşunun çocuğuna baktığını belirterek, “Onun çocuğuna 3 ay boyunca ben baktım. Ona annelik yaptım, ninni söyledim. 6 senedir oradayız. Olay esnasında ben çalışıyordum. Şikayetçi olduktan sonra geldi, bizi tehdit etti. ‘Sizi yaşatmam’ dedi. Böyle bir insanın yaşamasının günah olduğunu düşünüyorum. En büyük cezayı almasını istiyorum. Başka çocukların başına gelmesini istemem, benim kızımın yerine onun kızı olsa ne yapardı? Ben onun çocuklarına annelik yaptım, o benim kızımı istismar etti.” şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Antalya’da Zihinsel Engelli Kıza Cinsel İstismar Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!