1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Apple ve Goldman Sachs’a Cezalar: Tüketici Hakları İhlalleri

Apple ve Goldman Sachs’a Cezalar: Tüketici Hakları İhlalleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple ve Goldman Sachs’a Cezalar

ABD’deki Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB), Apple ve Goldman Sachs’a Apple Card hizmetleriyle ilgili ciddi hatalar nedeniyle büyük cezalar kesti. CFPB, Apple Card kullanıcılarının yüz binlercesinin, müşteri hizmetleri ile ilgili sorunlar ve yanlış bilgilendirmelerden etkilendiğini ortaya koydu.

Özellikle, Apple’ın kullanıcı şikayetlerini Goldman Sachs’a iletmemesi ve bu şikayetler iletildiğinde bankanın yasal düzenlemelere uygun hareket etmemesi dikkat çekti. Bunun yanı sıra, Apple ve Goldman Sachs’ın, Apple Card aracılığıyla gerçekleştirilen alışverişlerde faizsiz ödeme planı sunacakları vaadiyle kullanıcıları yanıltmaları, birçok kişinin beklenmedik bir şekilde borç yüküyle karşı karşıya kalmasına sebep oldu.

CFPB, Goldman Sachs’a 19,8 milyon dolar tazminat ve 45 milyon dolar para cezası keserken, Apple’a da 25 milyon dolar para cezası uyguladı. Apple, suçlamaları kabul etmemekle birlikte, bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Ayrıca, CFPB, Goldman Sachs’ın tüketici kredi kartı hizmetlerini yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği sürece yasakladığını açıkladı. Bu durum, finansal hizmet sağlayıcılarının, tüketicilere karşı daha şeffaf ve sorumlu bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğinin altını çizmektedir.

Kaynak: Sözcü

Apple ve Goldman Sachs’a Cezalar: Tüketici Hakları İhlalleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!