1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple’ın Dijital Anahtar Desteği Genişliyor: Volvo, Polestar ve Audi ile Entegrasyon

Apple’ın Dijital Anahtar Desteği Genişliyor: Volvo, Polestar ve Audi ile Entegrasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın Dijital Anahtar Desteği Genişliyor

Apple'ın Dijital Anahtar Desteği Genişliyor

Apple, iPhone ve Apple Watch kullanıcıları için geliştirdiği dijital anahtar özelliğini, Volvo, Polestar ve Audi gibi araç markalarına da entegre etmeye hazırlanıyor. MacRumors tarafından Wallet uygulamasının arka plan kodlarında yapılan araştırmalar, bu yeni desteğin yolda olduğunu ortaya koyuyor. Bu dijital anahtar sistemi, uyumlu araçların NFC okuyucusuna sahip cihazların cihaza dokundurulmasıyla çalışacak. Bu sayede kullanıcılar, iPhone veya Apple Watch aracılığıyla araçlarının kapılarını açıp kilitleyebilir, hatta motoru çalıştırma işlemini gerçekleştirebilirler. Ancak bu işlevsellik, araç markasına ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

Hangi Marka ve Modellerde Geçerli?

Apple, dijital araba anahtarı desteğini ilk kez 2022 yılında kullanıcılarına sundu. O tarihten bu yana BMW, BYD, Hyundai/Genesis/Kia, Lotus, Mercedes-Benz ve RAM gibi birçok marka bu özelliği araçlarına entegre etti. Şimdi ise Volvo, Polestar ve Audi’nin bu listeye katılması bekleniyor. Apple, bu yeni özelliği Cüzdan (Wallet) uygulaması üzerinden aktif hale getirecek. Bu yeni özellik, Apple ekosistemi ile entegre araç kullanımını daha da kolaylaştıracak ve araç sahiplerine anahtarsız erişim imkanı sunacak.

Araba Anahtarımı Telefonuma Nasıl Eklerim?

Apple’ın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, aşağıdaki adımları takip ederek anahtarınızı telefonunuza ekleyebilirsiniz. Ancak öncelikle, aracınızın bu özellikle uyumlu olup olmadığını bayinizden veya Apple’ın internet sitesinden öğrenmeniz gerekmektedir.

  • Arabanızın, araba üreticinizin sağladığı hesapla ilişkilendirildiğinden emin olun.
  • Araba üreticisinin uygulamasını, e-posta bildirimini veya kısa mesajı açın ya da bir anahtar ayarlamak için arabanızın ekranını kullanarak yönergeleri izleyin.
  • Cüzdan uygulamasına yönlendirildiğinizde “Sürdür” butonuna dokunun.
  • Ekrandaki yönergelerde, istenirse iPhone’unuzu anahtar okuyucunun üzerine yerleştirerek arabanızla eşleştirin.
  • Araba Anahtarları Cüzdan’da görünecektir.

iPhone’unuzda araba anahtarınızı eklediğinizde, anahtarınız otomatik olarak eşlenmiş Apple Watch’unuza da eklenebilir. Alternatif olarak, anahtarınızı eşlenmiş Apple Watch’unuza ekleme seçeneği de görünebilir. Ayrıca, anahtarınızı elle de eklemeniz mümkündür. Eşlenmiş iPhone’unuzdaki Apple Watch uygulamasında, Cüzdan ve Apple Pay bölümüne gidip araba anahtarınızın yanındaki “Ekle” butonuna dokunarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak: Sözcü

Apple’ın Dijital Anahtar Desteği Genişliyor: Volvo, Polestar ve Audi ile Entegrasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!