1. Haberler
  2. Gündem
  3. Artvin’de Yoğun Yağışlar Nedeniyle 8 Ev Tahliye Edildi

Artvin’de Yoğun Yağışlar Nedeniyle 8 Ev Tahliye Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artvin’de Yoğun Yağışlar Toprak Kaymalarına Yol Açtı

Kentte son iki gündür etkili olan yoğun yağışlar, Dereüstü köyünün Aşağı Mahallesi’nde bazı bölgelerde toprak kaymaları ve yarıkların oluşmasına neden oldu. Bu durumu fark eden köy halkı, hemen yetkililere bilgi verdi. Bilgi üzerine, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ile jandarma ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

8 Ev Tahliye Edildi

Bölgedeki yapılan incelemeler sonucunda, heyelan riski taşıyan 8 evin tedbir amaçlı olarak boşaltılmasına karar verildi. Tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra, jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alarak bölgeye girişleri yasakladı. Artvin Valisi Turan Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil ilçelerinde iki gündür süren sağanak yağışların etkisini vurguladı. Vali Ergün, köydeki evlerin tehlike altında olması nedeniyle boşaltıldığını belirterek, “Yağışlar nedeniyle Arhavi Dereüstü köyünde bir risk oluşabileceği endişesiyle AFAD ekiplerimiz 8 evi tahliye etti.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Vali Ergün, yoğun kar yağışının ardından Borçka ilçesine bağlı Uğur, Düzenli, Camili, Kayalar, Efeler ve Maral köy yollarının ulaşıma kapandığını ve kara yolları ekiplerinin bu durumla ilgili çalışmalara başladığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Artvin’de Yoğun Yağışlar Nedeniyle 8 Ev Tahliye Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!