1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bad-ı Saba Konutları Davası: 3. Duruşma Gerçekleşti

Bad-ı Saba Konutları Davası: 3. Duruşma Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bad-ı Saba Konutları Davası

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda, 42 kişinin hayatını kaybetmesi ve 17 kişinin yaralanması olayıyla ilgili olarak başlatılan davanın 3. duruşması gerçekleştirildi. Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu’nun yanı sıra, müteahhidin kardeşi ve ortağı İsmail Avşaroğlu (50), mimari proje müellifi Hülya Kaptanoğlu (42), şantiye şefleri Ömer Faruk Tatarlı (29) ve Ali Enes Çakallıoğlu (29), zemin etüt raporu müellifi Lütfi Varol (42) ve yapı denetim firması yetkilisi Ahmet Fatih Tekerek (42) katıldı. Ayrıca, binada hayatını kaybedenlerin yakınları ile taraf avukatları da duruşmada yer aldı. Ancak tutuksuz sanıklar statik proje uygulama ve denetçisi Hacı Kocabaş (58), mimari proje ve uygulama denetçileri Hasan Tümer (69) ve Alper Ömer Doğan (37) duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu, savunmasında binanın yönetmeliklere, ruhsat ve projeye uygun olarak inşa edildiğini öne sürdü. Suçlamaları kesin bir dille reddeden Avşaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“BİNANIN ALTINA KUYU YAPACAK KADAR DANGALAK MIYIM?”

“Buranın projesi ruhsatı 15 katlıdır. Bunun 15 katlı olması kararını alan belediyedir ve biz de buna uygun olarak projelerimizi işin başından beri yapıyoruz. Bu olayın başından beri sürekli bir konu ortaya atılıyor, araştırmadan şahsıma iftira atarak. İlk başlarda sosyal medyada beton dökülüyormuş, içinde taş parçaları varmış gibi iddialar ortaya atıldı. Ancak karot numuneleri alındığında, deprem görmüş ve birçok deprem kuvvetine maruz kalmış olan binanın karot değeri, Allah’a binlerce şükür, yönetmeliğin üstünde çıktı. Donatılar da alındı ve donatı değerleri de yönetmeliğin üzerinde çıktı. O bitti, şimdi de ‘Binanın altında kuyu var’ deniyor. Ben memlekette işini temiz yapan güvenilir bir insanım. Bir binanın altına kuyu yapacak kadar affedersiniz dangalak mıyım?”

MAHKEME BAŞKANI: BU ÜSLUPTA KONUŞURSAN BENİM DE CANIM SIKILIR

Mahkeme Başkanı, Şahin Avşaroğlu’nu üslubunu bozmaması konusunda uyardı. Avşaroğlu’nun canı sıkıldığı için böyle konuştuğunu belirtmesi üzerine hakim, “Bu üslupta konuşursan benim de canım sıkılır, o zaman da yasal işlem yaparım. Savunmanı belli bir üslup çerçevesinde yap” dedi. Bunun üzerine özür dileyerek savunmasına devam eden Avşaroğlu, 21 aydır yüksek güvenlikli kapalı cezaevinde olduğunu, bu süreçte bazı sıkıntılar yaşadığını ifade ederek tahliyesini talep etti.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Şahin Avşaroğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 22 Ocak 2025’e erteledi.

Kaynak: Sözcü

Bad-ı Saba Konutları Davası: 3. Duruşma Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!