1. Haberler
  2. Spor
  3. Bahattin Sofuoğlu’nun Jerez’deki Son Yarışı

Bahattin Sofuoğlu’nun Jerez’deki Son Yarışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Motosikletçilerden Bahattin Sofuoğlu’nun Son Yarışı

Türk motosikletçi Bahattin Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nın İspanya’daki 12. ve son etabında sezonun son yarışını 9. sırada tamamlayarak başarılı bir performans sergiledi. Bu heyecan dolu yarış, Circuito de Jerez Pisti’nde gerçekleştirildi.

Sezonun 17 turluk son yarışına, Kawasaki Puccetti takımıyla ilk sıradan başlayan Can Öncü, maalesef ilk turunu tamamlamak üzereyken kaza geçirerek motordan düştü ve yarış dışı kalmak zorunda kaldı. Bahattin Sofuoğlu ise yeni takımı Yamaha Tayland ile 4. sıradan start aldı. Yarışın bitimine 8 tur kala 9. sıraya kadar yükseldi ve son ana kadar bu pozisyonunu koruyarak yarışı tamamladı.

Yarışın sonunda, Pata Yamaha Ten Kate takımından İtalyan motosikletçi Stefano Manzi birinci oldu. Yarışta ikinci sırayı, Evan Bros WorldSSP Yamaha Takımı’ndan Fransız pilot Valentin Debise elde ederken, MV Agusta Reparto Corse ekibinden Hollandalı Bo Bendsneyder üçüncü sırayı aldı.

Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2024 şampiyonluğunu ilan eden Aruba.it ekibinden İspanyol motosikletçi Adrian Huertas, genel klasmanı 439 puanla zirvede tamamlarken; Stefano Manzi 415 puanla ikinci, Barni Spark’tan İtalyan motosikletçi Yari Montella ise 382 puanla sezonu üçüncü sırada tamamladı.

Özetle:

  • Bahattin Sofuoğlu, Jerez’deki son yarışta 9. sırada finiş gördü.
  • Can Öncü, ilk turda kaza yaparak yarış dışında kaldı.
  • Stefano Manzi, Pata Yamaha Ten Kate takımından birinci oldu.
  • Adrian Huertas, 2024 şampiyonluğunu ilan etti.

Bahattin Sofuoğlu’nun Jerez’deki Son Yarışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!