1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli’nin Açıklamaları ve MHP’deki Gelişmeler

Bahçeli’nin Açıklamaları ve MHP’deki Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de konuşsun” şeklindeki ifadeleri, Türk siyasetinde önemli bir tartışma başlattı. Bu açıklamalar sonrası MHP içinde yaşanan dalgalanmalar dikkat çekiyor. Bahçeli’nin sözlerine tepki gösteren MHP TBMM Grup Danışmanı Oğuzhan Güngör, görevinden alındığını bildirdi.

Oğuzhan Güngör, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

  • “Az önce Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki görevime son verildiği tarafıma tebliğ edilmiştir.” Bu durum, 24 yıl önce Türk Milleti’nin sesi olan rahmetli babası Ali Güngör’e uygulanan yöntemle benzerlik göstermektedir.
  • “Bebek katiline umut hakkı vermeyi taahhüt edip, Yüce Meclisimizde konuşmasını teklif edebilenler, bunu alkışlayabilenler, bir Türk Milliyetçisi’nin söylenmesi gerekeni söylemesinden rahatsız olmuşlardır.”
  • “Bebek katilinin Gazi Meclisimizi kirletemeyeceğini söylemenin bedelini, Ali Güngör’ün oğlu olmanın verdiği gurur ve aziz Türk Milleti’nin bir evladı olarak şerefle kabul ediyorum.”
  • “Makam ve şahsi ikbal için her şeyini vermeye hazır olanlara inat, dün olduğu gibi bundan sonra da eğilmeden, şahsi ikbal gütmeden yoluma devam edeceğim.” Bu kararlılığının, Türk Milliyetçiliği fikriyatının temel prensiplerinden biri olduğunu vurguladı.
  • “Türk Milliyetçiliği, Türk Milleti’nin sinesinden çıkmış olup, yalnız ve yalnız ona aittir.” Ülkücülüğün ise Başbuğ’dan ve nice şehitten kalan bir miras olduğunu belirtti.
  • “Milletimizi ve Ülkümüzü, geçmişimiz ve geleceğimiz için tek kişi kalıncaya kadar müdafaa etmeye devam edeceğiz.”

Güngör’ün bu cesur açıklamaları, MHP tabanı içinde ve Türk siyasetinde farklı yankılar uyandırmaya devam ediyor. Bahçeli’nin sözleri ve Güngör’ün tepkisi, MHP’nin geleceği ve Türk milliyetçiliği ideolojisi üzerine önemli bir tartışma ortamı yaratmış durumda.

Kaynak: Sözcü

Bahçeli’nin Açıklamaları ve MHP’deki Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!