1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı ve Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları

Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı ve Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘Öcalan’ Çağrısı ve Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı ‘Öcalan’ çağrısının ardından, Türkiye’de ‘yeni çözüm süreci’ üzerine tartışmalar hız kazandı. Bu bağlamda, Demokratik Parti (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da önemli açıklamalarda bulundu. Bakırhan, hükümete bir çağrıda bulunarak, “Açın İmralı kapılarını” dedi.

Bakırhan, geçtiğimiz günlerde milletvekilleri arasında yer alan Ömer Öcalan ile Abdullah Öcalan arasında gerçekleştirilen görüşmeye dikkat çekerek, “Sayın Öcalan, hukuki ve siyasi bir zemin oluşursa Kürt meselesinin diyalog ile demokratik bir yolla çözülmesi için her türlü rolü üstlenmeye hazır olduğunu ifade etmiştir. Biz de buradan iktidara sesleniyoruz; bu tartışmaları yapan fakat ne yapacakları belirsiz, sadece sözlerle sınırlı kalan anlayışa. Bu meselenin en önemli çözüm unsurlarından biri, başmüzakereci olarak Sayın Öcalan’dır.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Bakırhan’ın açıklamalarında öne çıkan noktalar ise şöyle oldu:

  • Açın İmralı kapılarını: Sayın Öcalan’ın düşünceleri, fikirleri, halkla ve Türkiye’nin emekçileriyle buluşmalıdır.
  • Çözümden bahsediyorsanız: Madem çözümden söz ediyorsunuz, o halde çözüm sürecinin henüz ortada olmadığını belirtmek gerekir.
  • Hukuki ve siyasi zemin: Eğer Sayın Öcalan çözüm konusunda hukuki ve siyasi bir zemin oluşturursa, biz de bu süreçte büyük bir rol üstlenmeye hazırız.
  • Demokratik yollarla çözüm: Yüzyıllardır Türkiye halklarının ayağına pranga olan bu sorunun, demokratik yollarla çözüleceğine inanıyoruz.

Kaynak: Sözcü

Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı ve Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!