1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Şimşek’in ABD’deki IMF ve Dünya Bankası Temasları

Bakan Şimşek’in ABD’deki IMF ve Dünya Bankası Temasları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD Temasları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantıları için bulunduğu ABD‘de bir dizi önemli resmi temas gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Bakan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir araya geldi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Yellen’ın IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları marjında Bakan Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Yellen ve Şimşek, yaptırımlara uyumun önemini ve Türk finans sisteminin, yaptırımlardan kaçanlar ile terörist gruplar tarafından kötüye kullanılmasının önlenmesini” detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

Bakan Şimşek, ABD’deki temasları sırasında yaptığı açıklamada, “Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantıları için gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret kapsamında çok sayıda yatırımcı ile toplantılar ve ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Temaslarımızda, programımızın sonuçlarını ve kazanımlarını kalıcı hale getirerek, ülkemizin potansiyeline nasıl ulaşabileceğimizi detaylı bir şekilde anlattık. Ülkemize olan yoğun ilgi, uyguladığımız programın doğru bir şekilde ilerlediğini açıkça göstermektedir” dedi.

Bu önemli temaslar, Türkiye’nin uluslararası finansal sistemdeki yerini güçlendirmek ve yatırımcı güvenini artırmak adına büyük bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: Sözcü

Bakan Şimşek’in ABD’deki IMF ve Dünya Bankası Temasları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!