1. Haberler
  2. Spor
  3. Barcelona, Real Madrid’i 4-0 ile Geçti

Barcelona, Real Madrid’i 4-0 ile Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Barcelona, Real Madrid’ı Tarihi Farkla Yendi

Barcelona, Real Madrid'ı Tarihi Farkla Yendi

İspanya LaLiga’nın 11. hafta karşılaşmasında, Real Madrid’e konuk olan Barcelona, ezeli rakibini ikinci yarıda attığı gollerle 4-0 mağlup ederek tarihi bir galibiyet elde etti. Maçın ilk yarısında Barcelona’nın uyguladığı ofsayt taktiği, Real Madrid hücumcularını pasifize etti ve rakibini 8 kez ofsayta düşürmeyi başardı. Özellikle Kylian Mbappe’nin 31. dakikada attığı gol, VAR müdahalesiyle ofsayt gerekçesiyle iptal edilince, Barcelona’nın defansif stratejisi daha da ön plana çıktı.

Barcelona, Real Madrid'i 4-0 ile Geçti

İkinci yarıda ise Barcelona adeta bir fırtına estirdi. Frenkie de Jong’un oyuna girmesiyle orta sahada üstünlük sağlayan Katalan ekibi, 54. dakikada Robert Lewandowski’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Polonyalı forvet, sadece 2 dakika sonra Balde’nin ortasına müthiş bir şekilde yükselerek, ters köşeye yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-0’a taşıdı.

Art arda gelen gollerle sarsılan Real Madrid, farkı azaltmak için fırsatlar yakaladı ancak Barcelona kalecisi İñaki Peña, yaptığı dört net kurtarışla rakibinin umutlarını söndürdü. Özellikle 66. dakikada Raphinha’nın pasında, boş kaleye nişanlamak yerine direği hedef alan 39 yaşındaki Lewandowski, iki zorlu golün ardından kolay pozisyonları harcayarak hat-trick yapma fırsatını kaçırdı.

Barcelona, Real Madrid'i 4-0 ile Geçti

Maçın son bölümünde Real Madrid, oyundan iyice koparken, Barcelona farkı artırmak için yüklenmeye devam etti. 84. dakikada, Barcelona’nın 17 yaşındaki genç yıldızı Lamine Yamal, sağ ayağıyla harika bir gol atarak durumu 3-0’a getirdi. Ardından, aynı dakikada Raphinha, kaleci Andriy Lunin’in üstünden aşırtma bir vuruş yaparak Barcelona’yı Santiago Bernabeu’da 4-0’lık galibiyete taşıyan isim oldu.

Barcelona, Real Madrid'i 4-0 ile Geçti

Bu sonuçla Barcelona, puanını 30’a yükselterek liderliğini pekiştirdi. Real Madrid ise ligdeki ilk yenilgisini alarak 24 puanda kaldı. Öte yandan, milli futbolcumuz Arda Güler, yedek kulübesinde başladığı maçta süre almadı.

Kaynak: Sözcü

Barcelona, Real Madrid’i 4-0 ile Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!