1. Haberler
  2. Dünya
  3. Belçika’da Vlaams Belang’ın Tarihi Zaferi

Belçika’da Vlaams Belang’ın Tarihi Zaferi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belçika’da Yerel Seçimlerin Şaşırtan Sonucu

Belçika’da 13 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler, aşırı sağcı Vlaams Belang partisinin ilk kez belediye başkanlığı kazanmasıyla tarihe geçti. Vlaams Belang adayı Guy D’haeseleer, başkent Brüksel’in 40 kilometre uzağındaki Ninove’de yapılan seçimlerde, tercihli oyların mutlak çoğunluğunu elde ederek belediye başkanlığını güvence altına aldı.

Ninove, Flaman bölgesinde yer alan ve şimdiye dek ırkçı ve Avrupa Birliği (AB) karşıtı politikalarıyla bilinen Vlaams Belang tarafından yönetilecek ilk şehir olma unvanını kazandı. Bu durum, Belçika siyasetinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Ancak D’haeseleer hakkında seçimlerde hile yapıldığı yönünde iddialar gündeme geldi ve federal polis tarafından bir soruşturma başlatılması bekleniyor. D’haeseleer, bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

Vlaams Belang Partisi, “Flaman Çıkarı” anlamına gelmekte olup, Belçika siyasetinde son dönemde hızlı bir yükseliş göstermektedir. 9 Haziran’daki genel seçimlerde birinci parti olma beklentisi taşıyan Vlaams Belang, Flaman milliyetçisi N-VA’ya kaptırdığı bu rol ile Flaman bölgesinde ikinci sıraya düşmüştü.

Parti, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Macaristan Başbakanı Viktor Orban liderliğinde kurulan AB karşıtı “Avrupa’nın Vatanseverleri” ittifakına da üye olarak dikkat çekmektedir.

Kaynak: Sözcü

Belçika’da Vlaams Belang’ın Tarihi Zaferi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!