1. Haberler
  2. Gündem
  3. Belediye Borçları ve Hazine İlişkileri

Belediye Borçları ve Hazine İlişkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Borçları ve Hazine ile İlişkiler

Belediye Borçları ve Hazine ile İlişkiler

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız, belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Öyle 25 kuruşa simit yok” şeklindeki açıklamasıyla, CHP’li belediyelerin SGK ve prim borçları konusunu gündeme getirmiş ve bu mesele uzun süre tartışma konusu olmuştur. Bu bağlamda, CHP’li belediyelere borçları nedeniyle haciz işlemleri bile uygulanmıştır. Öte yandan, devlete borcu olan AKP’li belediyeler ise yıllardır olduğu gibi takas yöntemiyle borçlarını silmeye devam etmektedirler. Nakit ödeme yerine, üzerinde cami, park ve sağlık ocağı bulunan belediyelere ait parsellerin hazineye devredilmesiyle vergi borçları silinmektedir. Bu durumu benzer bir şekilde uygulamak isteyen CHP’li belediyeler ise hazineden olumlu bir yanıt alamamaktadır.

160 Milyonluk Borç Silindi

Son olarak, Güngören Belediyesi, toplam 19 bin metrekarelik 11 adet parselini borçlarına karşı hazineye devretmek için belediye meclisine bir teklif sundu. Bu tekliflerde, Güngören Belediye Başkanlığı’nın vadesi geçmiş 58 milyon 535 bin TL’lik borcunun, iştirak şirketi Günbel Temizlik A.Ş.’nin ise vadesi geçmiş 102 milyon 526 bin TL borcunun, bütçe imkanlarını etkin bir şekilde kullanabilmesi amacıyla nakit ödeme yerine takas ile mahsup edilmesi talep edilmiştir. Güngören Belediye Meclisi’nin 11 Ekim tarihli oturumunda, CHP grubunun muhalefetine rağmen, AKP ve MHP gruplarının oylarıyla belediyenin yaklaşık 161 milyon liralık vergi borcuna karşılık 11 adet parsel hazineye devredilmiştir.

“Camiler, Parklar Satılıyor”

Devredilen arazilerin üzerinde Üçyüzlü Camii, Fetih Camii, Kuyulu Camii, Sancaktepe Camii, aile sağlığı merkezleri, millet bahçesi ve park gibi önemli yapılar bulunmaktadır. CHP’li Meclis Üyesi Ali Şar, bu karara tepki göstererek, “CHP’li belediyelerde hizmetleri aksatmak için haciz işlemleri başlatan iktidar, kendi yönettiği belediyelerde vergi borçlarını ödemek için cami, park, sağlık alanı demeden satıyor” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Kaynak: Sözcü

Belediye Borçları ve Hazine İlişkileri

Belediye Borçları ve Hazine İlişkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!