1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş, Lyon’a Konuk Oluyor: Kaleci Sorunu ve Tarihi Rekabet

Beşiktaş, Lyon’a Konuk Oluyor: Kaleci Sorunu ve Tarihi Rekabet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş, Lyon Karşısında Zorlu Bir Mücadeleye Çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında temsilcimiz Beşiktaş, yarın Fransa’nın köklü kulüplerinden Olimpik Lyon’a konuk olacak. Groupama Stadı’nda gerçekleşecek bu önemli karşılaşma, Türkiye Saati ile 22.00’de başlayacak. Maçın hakemliğini Alman hakem Harm Osmers üstlenecek.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Avrupa Ligi’ndeki ilk iki haftasında arzu ettiği sonuçları alamadı. İlk maçında Ajax’a deplasmanda 4-0 yenilen Beşiktaş, ardından konuk ettiği Eintracht Frankfurt’a da 3-1’lik bir skorla mağlup oldu. Bu kötü sonuçların ardından Beşiktaş, Lyon karşısında moral bulmayı hedefliyor.

Beşiktaş’ta Kaleci Sorunu

Olimpik Lyon maçı öncesinde Beşiktaş’ta kaleci sorunu baş gösterdi. Takımın ana kalecileri Mert Günok ve Ersin Destanoğlu, sakatlıkları nedeniyle bu kritik karşılaşmada görev alamayacaklar. Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Konyaspor ile oynanan maçta omzundan sakatlanan Mert Günok, bu mücadelede forma giyemeyecek. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Eintracht Frankfurt karşılaşmasında sol uyluğundan sakatlanan Ersin Destanoğlu’nun durumu ise son kontrollerin ardından netlik kazanacak. Eğer Ersin de oynayamazsa, kaleyi 19 yaşındaki Göktuğ Baytekin koruyacak. Göktuğ, Beşiktaş altyapısından yetişmiş bir yetenek olarak, A takımda oynayarak kariyerinin bu önemli adımını atma fırsatını bulacak.

Beşiktaş’ta ayrıca tedavi süreçleri devam eden Gabriel Paulista ile Milot Rashica da Olimpik Lyon karşısında sahada olamayacak.

Olimpik Lyon ile Üçüncü Karşılaşma

Beşiktaş, Olimpik Lyon ile tarihindeki üçüncü karşılaşmasına çıkacak. İki takım, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelmişti. Fransa’daki ilk maçı Olimpik Lyon 2-1 kazanırken, İstanbul’daki rövanşta Beşiktaş aynı skorla galip gelmişti. Uzatma dakikalarında da eşitliğin bozulmaması üzerine penalti atışlarına geçilmiş ve Lyon, penaltılarda Beşiktaş’a 7-6 üstünlük sağlayarak yarı finale yükselmişti.

Lyon, Son 5 Maçında Galip

Olimpik Lyon, bu sezon son 5 resmi maçını da galip tamamladı. Son yenilgisini 22 Eylül’de Olimpik Marsilya ile yaptığı lig maçında alan Lyon, ardından oynadığı 5 karşılaşmayı kayıpsız geçerek formunu yükseltti. Fransa temsilcisi, Ligue 1’de oynadığı 3 karşılaşma ve Avrupa Ligi’nde yaptığı 2 maçta rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Pierre Sage’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Lyon, Ligue 1’de geride kalan 8 hafta sonunda 13 puanla 7. sırada bulunuyor.

Kaynak: Sözcü

Beşiktaş, Lyon’a Konuk Oluyor: Kaleci Sorunu ve Tarihi Rekabet
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!