1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş’ta Futbol Akıl Krizi: Attila Gökçe’nin Değerlendirmesi

Beşiktaş’ta Futbol Akıl Krizi: Attila Gökçe’nin Değerlendirmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet’in duayen ismi Attila Gökçe, Beşiktaş’ta son dönemde yaşanan kararların tartışıldığı bir ortamda, özellikle teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un aldığı kararları eleştirdi. Gökçe, Başkan Hasan Arat’ın bir kriz masası kurması gerektiğini vurguladı.

BEŞİKTAŞ’IN FUTBOL AKLI DAĞILDI

Kendisi için Giovanni van Bronckhorst’a duyduğu saygıyı dile getiren Gökçe, onu çalışkan, ciddi ve dürüst bir teknik direktör olarak tanımlasa da, bu niteliklerin Beşiktaş’ta yaşanan sıkıntıları aşmaya yetmediğinin altını çizdi.

Şu günlerde Beşiktaş’ın en çok konuşulan isimlerinden biri, geçen sezon gösterdiği performansla dikkat çeken Semih Kılıçsoy. 12 gol atarak büyük bir başarı elde eden Semih, şimdi A Milli Takım’a düzenli olarak çağırılan bir oyuncu konumunda. Ancak Montella’nın “santrforsuz” oyun anlayışı nedeniyle bazı maçlarda sol kanatta görevlendirilmesi ya da kulübede unutulması, sadece onun santrfor özelliklerini değil, aynı zamanda oynama alışkanlığını da olumsuz etkiliyor. Futbol eğitimi üzerine uzmanlaşmış bazı hocalara göre Semih, olağanüstü hızda, etkili çalımlar atabilen ve topa oldukça iyi vuran yetenekli bir futbolcu. Ancak alt yapıda öğrenmesi gereken bazı temel konuları henüz tam anlamıyla kavrayabilmiş değil. Bu noktada açığı kapatma sorumluluğu, Bronckhorst’un omuzlarında. Fakat, o daha kısa ve kolay bir yol arayarak Semih’i “sıradan” bir oyuncu haline getiriyor.

Hollandalı teknik adamın transfer döneminde ısrarla kadroya dahil ettiği son 5 oyuncuya sürekli forma vermesi ve farklı alternatifleri denememesi, örneğin Salih’i adeta yok sayması, zaman zaman sorun yaratıyor. Van Bronckhorst’un göreve başladığında, yönetim, başarılı çalışmalarına dayanarak Serdar Topraktepe’yi teknik ekibe dahil etmişti. Ekipte birinci yardımcı olarak Jean Paul van Gasstel görev alırken, Serdar Topraktepe ikinci sırada yer alıyor. Ancak hocanın Türk yardımcısı ile olan ilişkileri kopuk durumda ve taktik tartışmalara Serdar’ı dahil etmiyor.

Beşiktaş futbol takımında resmi kaynaklar tarafından belirtilmese de, 12 kişilik teknik kadronun 13. üyesi olarak Amerikalı Brad Friedel öne çıkıyor. Futbol şubesinin en etkin üyelerinden biri olarak dikkat çeken Friedel, yönetim kurulu üyesi ve futbol sorumlusunun yanı sıra, Futbol Koordinatörü Samet Aybaba da sorun çıkarmadan kenara çekiliyor. Hem Uçar hem de Aybaba, yaşanan durumlardan şikayetçi değiller. Ancak, takımı izleyen gazeteciler ve bazı eski oyuncular, Beşiktaş’ta “Futbol Aklı”nın dağıldığını iddia ediyorlar.

Beşiktaş’ta, örnek alınacak iyi niyet ve çağdaş kararlarla hayata geçirilen “akıl” şimdi zor bir döneme girdi. Yeni sezona doğru ve başarılı hamlelerle başlayan Beşiktaş, bu olumlu trendi kaybetmemeli. Başkan Hasan Arat’ın bir kriz masası oluşturarak “aklı” yerli yerine oturtması ve takımı “resetlemesi, o kadar da zor bir iş değil. Sahadaki sorunların mutlaka masada çözüme kavuşturulması gerekiyor!

Beşiktaş’ta Futbol Akıl Krizi: Attila Gökçe’nin Değerlendirmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!