1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bey Sokak’ta Orta Çağ Etkinliği Rüzgarı

Bey Sokak’ta Orta Çağ Etkinliği Rüzgarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bey Sokak’ta Orta Çağ Etkinliği

Bey Sokak'ta Orta Çağ Etkinliği

Bey Sokak’ta bu yıl ikincisi düzenlenen Orta Çağ etkinliği, ziyaretçilerine tarih dolu bir gün sunarak büyük ilgi çekti. Katılımcılar, Orta Çağ döneminde günlük yaşamda kullanılan giysiler, aksesuarlar ve çeşitli el yapımı eşyalarla dolu sergiler gezme fırsatı buldular. Etkinlik alanında ayrıca müzik dinletileri de gerçekleştirildi. Dönemsel kostümler giymiş katılımcılar, sergi alanında dolaşarak makyaj yaptırıp fotoğraf çektirme imkanı da buldular.

Etkinliği düzenleyen Muammer Erinal, genç yaşlarından beri Orta Çağ yaşamına ilgisi olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerde kendisi gibi meraklılarla bir araya gelmenin kendisine büyük bir keyif verdiğini ifade etti. Taş yapılarla çevrili sokakta yapılan etkinliğin, hem yerli hem de yabancı konukların dikkatini çektiğini söyleyen Erinal, şunları ekledi: “Macaristan’dan Orta Çağ müziği yapan gruplar, Almanya’dan kostümleriyle katılanlar var. Türkiye’nin farklı bölgelerinden de birçok insan, bu panayır için özel olarak geldi. Herkes, kostümleriyle sokakları neşeyle dolduruyor.”

Etkinliğe Macaristan’dan katılan Csaba Beke, daha önce Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovenya’da benzer etkinliklere katıldığını belirterek, “Gayet eğlenceli bir program. Buradaki atmosferi oldukça etkileyici buldum. Türkiye’nin insanları ve coğrafyası, gerçekten çok güzel.” şeklinde konuştu.

Ankara’dan katılan Deniz Apaydın ise, geçen yıl katılamadığı etkinliğe bu yıl kendi tasarladığı kostümle katıldığını vurgulayarak, “Ben tarih okumayı çok seven biriyim. Mitolojiye olan ilgim nedeniyle kostüm de üretiyorum. Buraya gelirken Kanada mitolojisinden ‘Vendigo’ adlı karakterin kıyafetini yaptım. Bu kostümle etkinliğe katılmak istedim.” dedi.

Eskişehir’den etkinliğe katılan Nejdet Metin, benzer programların turizm çeşitliliğini artıracağına inandığını belirterek, “Anadolu kültürünü gençlerimize tanıtmak isteyen bir grup arkadaşla buraya geldik. Yıllarca halk bilimleri ile ilgilendim ve Anadolu’nun pek çok yerini gezdim. Bu program, Ürgüp’ün doğası ve mistik yapısıyla çok uyumlu. Burada olmaktan mutluyuz. Ürgüp, kültür turizminin önde olduğu bir bölge. Burası, turistlere çok oryantalist geliyor ve bu kültürü gördükçe daha fazla kişinin buraya gelmek isteyeceğine inanıyorum.” şeklinde görüşlerini aktardı.

Bey Sokak'ta Orta Çağ Etkinliği Rüzgarı

Kaynak: Sözcü

Bey Sokak’ta Orta Çağ Etkinliği Rüzgarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!