1. Haberler
  2. Dünya
  3. Beyaz Saray’dan UNIFIL Açıklaması: İsrail’in Saldırılarına Dikkat

Beyaz Saray’dan UNIFIL Açıklaması: İsrail’in Saldırılarına Dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray’dan UNIFIL Açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, düzenlediği basın brifinginde telekonferans aracılığıyla önemli değerlendirmelerde bulundu. Kirby, özellikle İsrail’in Birleşmiş Milletler Geçici Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) unsurlarına yönelik son saldırılarına dikkat çekti. “UNIFIL, Lübnan’da barışı koruma anlamında kritik bir rol üstleniyor. Bu nedenle, biz bu role derin bir saygı duyuyoruz ve İsrail dahil herkesin bu role aynı şekilde saygı göstermesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kirby, İsrail ordusunun Beyrut’taki yoğun nüfuslu bölgelerde Hizbullah’a karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında dikkatli olması gerektiğini vurguladı. “İsrail askerleri, bu operasyonları yürütürken sivillerin ya da BM barış gücü unsurlarının hayatlarını tehlikeye atmamak için sorumluluk taşımaktadırlar.” ifadesini kullandı. Ayrıca, son günlerde gerçekleşen saldırılarda bazı Lübanan askerlerinin de yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Bu durum kabul edilemez ve bu konuda daha fazla ayrıntı için İsraillilere baskı yapıyoruz.” dedi.

İsrail’in UNIFIL’e Yönelik Saldırıları

Kirby’nin açıklamaları, UNIFIL’in 10 Ekim’de yaptığı duyuruyla daha da önem kazandı. Bu duyuruda, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığı belirtildi. Bunun yanı sıra, 13 Ekim’de İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyindeki UNIFIL tesislerine düzenlediği baskında, bu tesisin kapılarını tanklarla tahrip ettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, konuya ilişkin son açıklamasında, İsrail’in BM Lübnan Geçici Barış Gücü’ne yönelik saldırılarının “bir savaş suçu oluşturabileceğini” ifade etti. Bu durum, uluslararası toplumda büyük bir endişe yaratırken, olayların gelişimi dikkatle izlenmektedir.

Beyaz Saray’dan UNIFIL Açıklaması: İsrail’in Saldırılarına Dikkat
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!