1. Haberler
  2. Dünya
  3. Beyrut’ta İsrail Saldırısı: 13 Ölü, 57 Yaralı

Beyrut’ta İsrail Saldırısı: 13 Ölü, 57 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın tarihi başkenti Beyrut’ta, Refik Hariri Üniversite Hastanesi’nin yakınlarına düşen bir füze, ciddi bir felakete yol açtı. İsrail’in gerçekleştirdiği bu saldırı sonucu en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, 57 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Beyrut yerel yönetimi, bu sayının ilerleyen saatlerde artabileceğini duyurdu.

İsrail ordusu, hastaneyi hedef almadığını ve saldırının amacının yakınlardaki bir Hizbullah deposunu vurmak olduğunu iddia etti. Ancak, saldırı sonrası ölüler ve yaralılar hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Olayın ardından Beyrut’taki başka bir hastane olan Sahel General Hastanesi, İsrail’in hastanenin altında Hizbullah’a ait milyonlarca dolar tutarında para saklandığı yönündeki iddiaları üzerine tahliye edildi.

Hizbullah’tan Yanıt: Saldırılar Başladı

Hizbullah, İsrail’in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki iki askeri üsse ve Hayfa’nın batısındaki bir deniz üssüne füze saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. Son bir yıldır Lübnan’daki Hizbullah ile İsrail arasında karşılıklı olarak sınır ötesinden ateş açma olayları yaşanmakta. Ancak son haftalarda bu çatışmalar ciddi bir şekilde tırmanış gösterdi.

İsrail’in Lübnan’ın güneyi ve Beyrut’un banliyölerine yaptığı ağır bombardımanın ardından, Hizbullah, İsrail askeri istihbarat birimi 8200’ün Tel Aviv’deki Glilot üssüne ve Nirit bölgesine füze saldırısında bulunduğunu duyurdu. Ayrıca, Hayfa’nın dışındaki deniz üssüne de roket fırlatıldığı bildirildi. Saldırılar sonucu ölen veya yaralananlar hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrailli yetkililer, Lübnan’dan fırlatıldığı tespit edilen roketlerin, Tel Aviv’in güneydoğusunda bulunan açık bir alana düştüğünü ve bu durumun sirenlerin çalmasına neden olduğunu belirtti. Tel Aviv’de başka siren seslerinin de duyulduğu ifade edildi.

Kaynak: Sözcü

Beyrut’ta İsrail Saldırısı: 13 Ölü, 57 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!