1. Haberler
  2. Dünya
  3. Biden’dan İsrail’in İran Saldırısına Yorum

Biden’dan İsrail’in İran Saldırısına Yorum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Biden’dan İsrail’in İran Saldırısına Yorum

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Philadelphia’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Biden, “İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği bu saldırının son olmasını umduğunu” ifade etti. Ayrıca, Biden, İsrail’in İran’daki hedeflerinin yalnızca “askeri unsurlar” olduğunu vurgulayarak, “İsrail’in saldırılarının sivil hedefleri vurmadığı izlenimini edindim” dedi.

İsrail’den Misilleme Saldırısı

İsrail, 1 Ekim tarihinde İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırılarına karşılık olarak, İran topraklarındaki belirli askeri hedeflere yönelik bir misilleme saldırısı düzenlediğini açıkladı. İran, Tahran ile ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını bildirdi. İran’ın hava savunma sistemlerinin saldırılara “başarıyla” karşı koyduğunu belirten yetkililer, bazı noktalar için “sınırlı hasar” meydana geldiğini kaydetti.

İsrail, operasyonun “başarıyla” tamamlandığını duyurdu. İran ordusu tarafından yapılan resmi açıklamada, bu saldırılarda iki askerin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Sözcü

Biden’dan İsrail’in İran Saldırısına Yorum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!