1. Haberler
  2. Dünya
  3. Biden’dan Milton Kasırgası Açıklaması ve Florida’ya Yönelik Uyarılar

Biden’dan Milton Kasırgası Açıklaması ve Florida’ya Yönelik Uyarılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Biden’dan Milton Kasırgası Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlenen bir brifingde, yetkililerin katılımıyla Milton Kasırgası’nın son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kasırgaya yönelik hazırlıkların titizlikle yapıldığını vurgulayan Biden, Florida’ya yaklaşan kasırga için, “Milton, yüzyılın kasırgası gibi gözüküyor.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Biden, halka dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları konusunda çağrıda bulunarak, sığınak bulmaları gerektiğinin altını çizdi. Federal hükümet olarak Florida’daki yerel yetkililerle ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) ile yakın bir koordinasyon içinde çalıştıklarını da belirtti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, kasırgada zarar görenlere yönelik 750 dolar yardım yapılacağına dair ortaya attığı iddialara ise Biden’dan sert bir yanıt geldi. Trump’ın açıklamalarını “sorumsuz, pervasız ve amansız dezenformasyon ve yalanlar” olarak nitelendiren Biden, Trump’ın bu tür bir dönemde yaptığı beyanların kabul edilemeyeceğini ifade etti.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi’nden güçlenerek Florida eyaletine doğru ilerleyen Milton Kasırgası’nın son 100 yılın en güçlü kasırgası olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Biden’dan Milton Kasırgası Açıklaması ve Florida’ya Yönelik Uyarılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!