1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bilecik’te Güvenlik Denetimleri ve Sonuçları

Bilecik’te Güvenlik Denetimleri ve Sonuçları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Güvenlik Önlemleri ve Denetimler Hakkında Açıklama

Bilecik Valisi Şükrü Aygöl, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ferdi Erbakıcı ve İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı ile birlikte Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, son bir ay içerisinde gerçekleştirilen güvenlik denetimleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Vali Aygöl, bu süre zarfında 146 bin 871 kişiye yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldığını ve aranan 164 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca, denetimlerin kapsamı hakkında şu bilgileri verdi:

  • 761 iş yeri,
  • 332 okul,
  • 499 metruk bina,
  • 605 park ve bahçe kontrol edilmiştir.

Aygöl, “Bu süreçte toplam 960 olay meydana gelmiş, bunlardan 649 şüpheli yakalanmış ve 19’u gözaltına alınmıştır. Hırsızlık ve dolandırıcılık suçları kapsamında 21 olay kaydedilmiştir. Ayrıca, Kabahatler Kanunu çerçevesinde 15 kişiye toplam 46 bin 200 lira idari yaptırım uygulanmıştır.” şeklinde bilgi verdi.

Narkotik suçları ile ilgili olarak 30 operasyon gerçekleştirildiğini ve yakalanan 33 zanlıdan 4’ünün tutuklandığını belirten Aygöl, aynı suçlardan aranan 3 şüphelinin de cezaevine teslim edildiğini ifade etti. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 9 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 22 şüphelinin yakalandığını ekledi. Bu operasyonlar sırasında ayrıca 204 bin 440 dolu makaron ile 70 bin boş makaronun ele geçirildiği bildirildi.

Göçmen kaçakçılığıyla ilgili olarak da Vali Aygöl, “Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 2 zanlı yakalanmış, Afganistan uyruklu 3 düzensiz göçmenin ise haklarında toplam 68 bin 502 lira idari para cezası uygulanarak sınır dışı işlemleri gerçekleştirilmiştir.” dedi. Umut tacirlerine yönelik mücadelenin tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Bilecik’teki trafik denetimlerine de değinen Aygöl, “635 farklı noktada toplam 3 bin 111 uygulama gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerde 43 bin 844 motorlu araç kontrol edilmiş, 11 bin 482 sürücüye toplam 22 milyon 964 bin 333 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca, 626 araç trafikten menedilmiş, 231 ehliyetsiz, 56 alkollü ve 6 bin 717 hız limitine uymayan sürücü tespit edilmiştir.” şeklinde bilgi verdi.

Vali Aygöl, sürücülere özellikle okul çevrelerinde daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunarak, çocukların eğitimlerini huzur içinde sürdürebilmeleri için gereken tüm önlemleri alacaklarını belirtti.

Bilecik’te Güvenlik Denetimleri ve Sonuçları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!