1. Haberler
  2. Dünya
  3. Bilim İnsanlarından Kamala Harris’e Destek Mektubu

Bilim İnsanlarından Kamala Harris’e Destek Mektubu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim İnsanlarından Harris’e Destek Mektubu

New York Times (NYT) gazetesinin aktardığına göre, fizik, kimya, tıp ve ekonomi gibi birçok alanda Nobel Ödülü kazanmış bilim insanları, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Kamala Harris’i desteklediklerini belirten ortak bir mektup kaleme aldılar. Bu mektubun imzacılarından biri de 14 Ekim’de 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanarak dikkatleri üzerine çeken Türk Prof. Dr. Daron Acemoğlu’dur.

Mektupta, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın başkan olması durumunda bilim, teknoloji ve iklim değişikliği gibi kritik alanlardaki ilerlemelerin ciddi şekilde engellenebileceği konusunda endişelerini dile getirdiler. Bilim insanları, bu seçimlerin hem ABD’nin hem de global bilim topluluğunun geleceği açısından şimdiye dek gerçekleştirilen en önemli başkanlık seçimi olduğu vurgusunu yaptılar.

Mektupta, Harris’in son 200 yıl içinde yaşam standartlarındaki ve ortalama yaşam süresindeki artışların büyük ölçüde bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemelere bağlı olduğunun bilincinde olduğu öne çıkarıldı. Ayrıca, Harris’in göçmenlerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere olan katkılarının farkında olması da takdirle karşılandı.

Destek mektubunun taslağını hazırlayan ve Nobel ödüllü iktisatçı olan Columbia Üniversitesi Profesörü Joseph Stiglitz, Trump’ın bilim bütçelerinde önerdiği kesintilere ve bilim karşıtı söylemlerine dikkat çekerek, “Umarım bu durum, toplumda bir farkındalık yaratır.” şeklinde bir ifade kullandı.

  • Destek Mektubu İmzacısı: Prof. Dr. Daron Acemoğlu
  • Öne Çıkan İsim: Joseph Stiglitz
  • Endişeler: Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemelerin engellenmesi
  • Övgü: Harris’in bilim ve teknolojiye olan katkıları anlama yetisi

Kaynak: Sözcü

Bilim İnsanlarından Kamala Harris’e Destek Mektubu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!