1. Haberler
  2. Medya
  3. BİR CUMHURİYET ŞARKISI Filminin Oyuncuları ve Karakterleri

BİR CUMHURİYET ŞARKISI Filminin Oyuncuları ve Karakterleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİR CUMHURİYET ŞARKISI Filminin Oyuncuları Karakterlerini Anlatıyor

25 Ekim’de vizyona girecek olan BİR CUMHURİYET ŞARKISI, 1930’lu yılların Türkiye’sinde, bir avuç genç, yetenekli ve azimli insanın bir ülkede sanatla nasıl devrim yaptığının nefes kesen hikayesini anlatıyor. Filmin oyuncuları, kendi karakterlerini ve bu karakterlerin hikaye içerisindeki önemini paylaşıyorlar.

  • SALİH BADEMCİ (AHMED ADNAN SAYGUN)

    Türkiye’deki ilk operanın bestelenme hikayesini ele alıyoruz. Ahmed Adnan Saygun, genç, heyecan dolu ve henüz tecrübesiz bir müzik dahisi olarak karşımıza çıkıyor. Yönetim kabiliyeti henüz tam gelişmemiş olsa da, tüm zorluklara rağmen bestekar olarak doğuşunu izliyoruz. Bu mücadeleci ve özel karakteri canlandırmak benim için büyük bir gurur kaynağı.

  • ERTAN SABAN (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

    Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırmak, büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda kibirli bir iddia. Onun bize bahşettiği modern ve özgür yaşam tarzının bir parçası olabilmek için birkaç aylığına da olsa onunla zaman geçirmek benim için bir ayrıcalık. Umarım Atatürk’ün ruhunu ve karakterini yansıtabilmişimdir.

  • MELİS SEZEN (MEDİHA HANIM)

    Mediha Hanım, tam anlamıyla ayakları yere sağlam basan, cesur bir Cumhuriyet kadını. Adnan Saygun’un eşi olmasının yanı sıra, kendisi aynı zamanda bir piyanist. Sanat alanında bir Cumhuriyet kadını olan Mediha Hanım’a hayat vermek benim için büyük bir heyecan ve ilham kaynağı.

  • ŞİFANUR GÜL (NÜKHET)

    Nükhet, anlatmak istediğimiz hikayenin özünü temsil eden bir Cumhuriyet genci. Umut dolu, pozitif, neşeli ve inanç dolu bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Nükhet’i oynarken, adeta bulunduğu yeri güzelleştiren bir kelebek gibi hissettim.

  • OKAN YALABIK (ZEKİ ÜNGÖR)

    Zeki Üngör, Cumhuriyet tarihinin önde gelen müzik insanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Genç Cumhuriyet’in müziğinin inşasında, İstiklal Marşı’nın bestesine kadar birçok önemli eserin sahibi. Bu nedenle bu rolü canlandırmak benim için büyük bir heyecan ve sorumluluk taşıyor.

‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’
BKM Yapımcılığında, Türkiye İş Bankası’nın değerli katkılarıyla 25 Ekim’de sadece sinemalarda izleyicisiyle buluşacak.

BİR CUMHURİYET ŞARKISI Filminin Oyuncuları ve Karakterleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!