1. Haberler
  2. Dünya
  3. Birleşmiş Milletler’den Gazze’deki Hava Saldırısına Tepki

Birleşmiş Milletler’den Gazze’deki Hava Saldırısına Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler’den Gazze’deki Hava Saldırısına İlişkin Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM), X resmi sosyal medya hesabından önemli bir mesaj paylaştı. Mesajda, “Gazze’de bir hava saldırısı hastane yerleşkesini hedef aldı. İçinde insanların uyuduğu çadırlar alev alev yandı.” ifadesine yer verildi.

ACİL ATEŞKES GEREKLİ

Saldırının, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) okulunu da hedef aldığı belirtilen mesajda, burasının çocuk felci aşıları için kullanılmasının planlandığı ifade edildi. Mesajda, “Bu yıkımı durdurmak için acil ateşkes gerekli.” vurgusu yapıldı.

İSRAİL, HASTANEYE VE OKULA SALDIRDI

İsrail ordusu, Gazze’nin merkezinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde, yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda biri çocuk, biri kadın olmak üzere toplamda 4 Filistinli hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Sosyal medya platformlarında, saldırı sonrası hastane yerleşkesindeki yangında bazı bireylerin alevler içinde kaldığı ve çığlıkların duyulduğu görüntüler paylaşıldı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze Şeridi’nde çocuk felci aşısı yapılması planlanan bir okulu da dün hava saldırısıyla hedef aldığını bildirdi.

Kaynak: Sözcü

Birleşmiş Milletler’den Gazze’deki Hava Saldırısına Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!