1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bitlis’te 5 Günlük Gösteri Yasağı Uygulandı

Bitlis’te 5 Günlük Gösteri Yasağı Uygulandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’te 5 Günlük Gösteri Yasağı

Bitlis Valiliği, il genelinde gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve basın açıklamaları gibi çeşitli eylem ve etkinliklerin 5 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada, ülke genelinde gündemi meşgul eden ve dünya çapında yaşanan olaylarla ilgili olarak, Bitlis’te de bazı siyasi parti, sendika, dernek gibi sivil toplum kuruluşları ve bireylerce halkı bilgilendirmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla basın açıklamaları, açık hava toplantıları, gösteri yürüyüşleri, stant açma, el ilanı dağıtma gibi etkinliklerin düzenlenebileceği belirtildi.

Terör Örgütleri ve Provokatif Gruplar

Açıklamada, bu tür eylem ve etkinliklerin terör örgütleri ve sol provokatif gruplar tarafından sıkça istismar edilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. Şunlar kaydedildi: “Ülke gündemindeki olaylar ile ilgili olarak, terör örgütü PKK/KCK’nın çağrıları doğrultusunda 9 Ekim tarihi bahane edilerek, bu tarihten itibaren ilimizdeki teröre müzahir yapıların illegal eylemler gerçekleştirme potansiyeli bulunmaktadır. Bu bağlamda, terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından il genelinde izinsiz gösteri yürüyüşleri, protesto eylemleri, oturma eylemleri ve şiddet içerikli sokak eylemleri düzenlenebileceği, bu tür etkinliklerin kamu düzeni ve güvenliğini tehdit edebileceği değerlendirilmektedir.”

Bu nedenle, olası saldırıların önüne geçilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının engellenmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin yanı sıra diğer bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla çeşitli önlemler alındığı ifade edildi.

  • Bitlis coğrafyası içinde 10 Ekim saat 00.01’den 14 Ekim saat 23.59’a kadar 5 gün süreyle, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler dışında düzenlenecek gösteri yürüyüşleri, açık ve kapalı alan toplantıları 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre yasaklanmıştır.
  • Basın açıklamaları, oturma eylemleri, anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyaları, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtımı gibi her türlü protesto eylemi de İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince yasaklanmıştır.

Ayrıca, aynı tarihlerde Bitlis güzergahını kullanarak örgütsel çağrılara bağlı olarak benzer konularla ilgili kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılımın önlenmesi amacıyla il ve ilçelere girişlere ve buradan bireysel ya da toplu çıkışlara izin verilmemesine karar verildiği ifade edildi.

Bitlis’te 5 Günlük Gösteri Yasağı Uygulandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!