1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Boeing Grevi İkinci Aya Girdi: İşçiler Ücret Artışı İçin Protesto Düzenliyor

Boeing Grevi İkinci Aya Girdi: İşçiler Ücret Artışı İçin Protesto Düzenliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing’deki Grev İkinci Aya Girerken Protestolar Devam Ediyor

Dünyanın önde gelen iki uçak üreticisinden biri olan ABD merkezli Boeing’deki grev, ikinci aya girmesiyle birlikte, çalışanların ücret artışı taleplerini yeniden gündeme getiren büyük bir protesto gösterisi ile devam etti. Şirketin finansal durumunu olumsuz etkileyen bu grevin sona ermesi için yönetim üzerindeki baskılar giderek artıyor. Yüzlerce işçi, sendika genel merkezinin ana salonunda toplandı ve Kongre’de Washington eyaletini temsil eden Demokrat politikacılar, çalışanların “şirket için yaptığı temel ve yeri doldurulamaz işin karşılığı olan ücret ve sosyal hakların sağlanması” adına hem sendika hem de şirket yönetimine çağrıda bulundu.

Boeing’in sendikalı yaklaşık 33 bin çalışanı, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dört yıl içinde %40 oranında bir ücret artışı talep ediyor. Grev nedeniyle, şirketin en çok satan uçakları olan 737 MAX ile geniş gövdeli 767 ve 777 uçaklarının üretimi 13 Eylül’den bu yana durdurulmuş durumda.

Sermaye Artırımı ve Borçlanma Planları

Grev, Boeing’in finansal kaynaklarını zorlamaya devam ediyor. Şirket, önümüzdeki üç yıl içinde 25 milyar dolar kaynak sağlamak amacıyla sermaye artırımı ve borçlanma yapacağını duyurdu. Ayrıca, bankalardan 10 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı. Şirket ve sendika, grevin uzamasından birbirlerini sorumlu tutuyorlar. Boeing, geçen hafta arabulucular eşliğinde yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine, dört yıl içinde ücretlerde %30 artış içeren son teklifini geri çekti.

Boeing Grevi İkinci Aya Girdi: İşçiler Ücret Artışı İçin Protesto Düzenliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!