1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Boeing İş Gücünü Yüzde 10 Azaltmayı Hedefliyor

Boeing İş Gücünü Yüzde 10 Azaltmayı Hedefliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing’de İş Gücü Azalıyor

ABD merkezli havacılık devi Boeing, iş gücünü yüzde 10 oranında azaltmayı hedeflediğini duyurdu. Boeing CEO’su Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği bir mesajda, şirketin zorlu bir dönemden geçtiğini vurguladı. Ortberg, rekabetçi kalabilmek ve müşterilere kaliteli hizmet sunmaya devam edebilmek için önemli yapısal değişiklikler yapmanın gerekliliğine değindi. Özellikle Boeing’in 777X programında karşılaşılan sıkıntılar, geliştirme aşamasındaki teknik engeller ve uçuş testlerinin duraksaması, programın teslimat takviminde gecikmelere neden oluyor.

Ayrıca, devam eden grevlerin de bu süreci olumsuz etkilediğini belirten Ortberg, müşterilere ilk teslimatın artık 2026 yılına sarktığını bildirdi. Ortberg, şirketin 767 kargo uçağı siparişlerini üretmeye ve teslim etmeye devam edeceğini, ancak ticari uçak üretiminin 2027 yılında sonlandırılmasının planlandığını, KC-46A tanker üretiminin ise devam edeceğini açıkladı.

Yönetici ve Müdürler de Etkilenecek

Ortberg, iş gücü seviyelerini şirketin önceliklerine göre yeniden düzenlemeleri gerektiğini ifade ederek, “Önümüzdeki aylarda, toplam iş gücümüzü yaklaşık yüzde 10 oranında azaltmayı planlıyoruz. Bu süreç, yöneticilerden müdürlere ve diğer çalışanlara kadar tüm kademeleri kapsayacak” dedi. Ayrıca, şirketin bu adımlarla ilgili zamanlama ve etkileri konusunda şeffaf olacağını taahhüt etti. Ortberg, işten çıkarmaların Boeing’in uzun vadeli stratejilerinin bir parçası olduğunu vurguladı.

17 Bin Kişi Etkilenecek

ABD medyasında yer alan haberlere göre, bu işten çıkarma planından yaklaşık 17 bin Boeing çalışanının etkileneceği tahmin ediliyor. Boeing, eylül ayında fabrika işçilerinin greve başlamasının ardından maliyetleri azaltmak amacıyla işe alımları durdurma, seyahat kısıtlamaları ve zorunlu olmayan harcamaların askıya alınması gibi önlemler almayı planladığını açıklamıştı.

Kaynak: Sözcü

Boeing İş Gücünü Yüzde 10 Azaltmayı Hedefliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!