1. Haberler
  2. Dünya
  3. Boeing Protestoları 5 Haftadır Devam Ediyor

Boeing Protestoları 5 Haftadır Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Boeing, çalışanlarının başlattığı protestolarla sarsılıyor. Grev, tam beş haftadır sürmekte ve bu süre zarfında şirket, skandallarla anılmaya devam ediyor. Grevci çalışanlara sunulan son teklif, yapılan oylama sonucunda %64 ‘hayır’ oyuyla reddedildi. Boeing, çalışanlarına dört yıl içinde %35 oranında bir maaş artışı önerdi; ancak bu teklif, grev sürecinin başlamasından bu yana milyonlarca dolara mal oldu. Eğer grev devam ederse, bu kayıpların milyarlara ulaşması bekleniyor.

Boeing’in grevci işçilere sunduğu ilk teklif, %95 oranında bir ‘hayır’ oyu ile geri çevrildiği için, şirketin müzakerelerde zor bir süreç geçirdiği açıkça görülüyor. Düşen uçaklar ve ölümcül kazalarla gündemden düşmeyen Boeing’in yeni CEO’su Kelly Ortberg, 8 Ağustos’ta göreve geldiğinde “Şirket işçileriyle el ele ilerleme kaydedecek” sözü vermişti. Ancak, oylama sonucunda grevci sendikalar, müzakerelere devam etme niyetlerini açıkça belirttiler.

  • Sendika, %40 oranında bir ücret artışı talep ediyor.
  • Tanımlanmış emeklilik maaşının geri verilmesini istiyor.

Boeing fabrika işçileri, maaşlarının enflasyonun gerisinde kaldığını vurgularken, üst düzey yöneticilerin büyük ikramiyeler aldığı ve şirketin kendi hisselerini geri satın aldığı bir dönemde, işçilerin göz ardı edilmiş hissettiklerini ifade ediyorlar. Sendikanın baş müzakerecisi Jon Holden, oylama sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok şey yaşadık. Bazı derin yaralarımız var” şeklinde duygularını paylaştı. Holden, “Masaya geri dönmek istiyorum. Boeing’in de masaya gelmesi gerekiyor. Umarım şirketle ve Bay Ortberg ile bu konuyu çözüme kavuşturmak için verimli görüşmeler yapabiliriz” dedi.

Boeing şirketi, oylama sonucunda aldığı ret üzerine herhangi bir yorum yapmayı reddetti.

Kaynak: Sözcü

Boeing Protestoları 5 Haftadır Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!