1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Boeing’de Grev Başladı: Müzakere Süreci Nasıl İlerliyor?

Boeing’de Grev Başladı: Müzakere Süreci Nasıl İlerliyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing’in ticari uçaklardan sorumlu üst yöneticisi Stephanie Pope, çalışanlarına gönderdiği mesajda, devam eden grevin şirketin işleyişini ve müşteri ilişkilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Pope, sendika ile ortak bir zemin bulmak için yoğun çaba harcadıklarını vurgulayarak, bu hafta federal bir ara bulucuyla gerçekleştirilen üçüncü müzakere turunu tamamladıklarını belirtti.

Pope, şirketin müzakere ekibinin iyi niyetle hareket ettiğini ve uzlaşma sağlamak amacıyla ücret artışları ve emeklilik yardımları gibi konularda yeni ve iyileştirilmiş teklifler sunduğunu ifade etti. Ancak, sendikanın müzakerelerdeki yaklaşımını eleştirerek, “Sendika, ciddi şekilde değerlendirilmesi gereken tekliflerimizi göz ardı etti ve bunun yerine, rekabetçi bir işletme olabilmemiz için makul olanın çok ötesinde müzakere edilemez taleplerde bulundu.” dedi.

Pope, bu durumun göz önünde bulundurulduğunda, ek müzakerelerin şu anda mantıklı olmadığını vurgulayarak, “Teklifimiz geri çekilmiştir.” ifadesini kullandı. Bununla birlikte, çözüm bulma kararlılıklarını yineleyerek, çalışanların ihtiyaçlarını tanıyan ve şirketin geleceğini koruyan bir anlaşma sağlamak için sendika ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Grevdeki Çalışanlar ve Talepler

Boeing’in 30 binden fazla çalışanı, şirketin yaptığı ücret zammı teklifini reddederek 13 Eylül’de grev kararı almıştı. Şirket, grevdeki işçilerine gelecek 4 yıl için %30 oranında bir ücret artışı, performans primi ve emeklilik yardımlarında iyileştirme teklif etmişti. Bu durum, Boeing’in geleceği ve iş gücü üzerindeki etkileri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Boeing’de Grev Başladı: Müzakere Süreci Nasıl İlerliyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!