1. Haberler
  2. Gündem
  3. Boğaziçi Üniversitesi’nde Onur Yürüyüşü Davasında Beraat Kararı

Boğaziçi Üniversitesi’nde Onur Yürüyüşü Davasında Beraat Kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Yargılama Süreci

Boğaziçi Üniversitesi’nde 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘Onur Yürüyüşü’ sırasında gözaltına alınan ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu toplamda 70 kişi hakkında açılan davada, tüm sanıkların beraatine karar verildi. İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmayı 30. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleştirdi. Duruşmaya, bir tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

20 Mayıs 2022’deki yürüyüşte gözaltına alınan sanıklar, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, ‘görevi yaptırmamak için direnmek’ ve ‘hakaret’ suçlarıyla yargılanıyordu. Duruşma sırasında mahkeme heyeti, sanıklardan Bilge Adım’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle onun davasının düşmesine karar verdi.

Diğer sanıkların ise üzerlerine atılı suçların unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine oy birliğiyle karar verildi. Bu sonuç, hem sanıklar hem de destekçileri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Davanın seyrinin yanı sıra, ifade özgürlüğü ve toplumsal hareketlerin hukuki zemindeki yeri üzerine de tartışmalara yol açması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Boğaziçi Üniversitesi’nde Onur Yürüyüşü Davasında Beraat Kararı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!