1. Haberler
  2. Dünya
  3. Bolivya’da Otoyol Protestoları ve Evo Morales’in Suçlamaları

Bolivya’da Otoyol Protestoları ve Evo Morales’in Suçlamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolivya’da Otoyol Protestoları ve Eski Başkan Morales’in Suçlamaları

Bolivya'da Otoyol Protestoları ve Eski Başkan Morales'in Suçlamaları

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, otoyollara barikat kurarak protesto eylemleri düzenleyen eski Devlet Başkanı Evo Morales yanlılarını sert bir dille eleştirdi. Ülkenin yönetimsel başkenti La Paz’ta, belediye binası önünde yaptığı açıklamada Arce, isim vermeden Morales’i hedef alarak, eylemcilerin “kötü niyetli” olduklarını vurguladı. Arce, “Bolivyalıların istikrarına saygı duyulmasını sağlayacağız. Kendileri (Morales) yüzleşmesi gereken suçlardan korunmak için ülkeyi ateşe vermeye çalışıyor ve biz bunlara teslim olmayacağız.” şeklinde konuştu.

Bolivya'da Otoyol Protestoları ve Evo Morales'in Suçlamaları

Otoyolları tekrar trafiğe açmak isteyen polis ile göstericiler arasında yaşanan arbedede 6 kişi gözaltına alındı. Bolivya’da, savcılığın eski Başkan Morales hakkında çıkardığı yakalama kararını protesto eden eylemciler, hafta başından beri otoyolları kapatma eylemleri düzenliyor. Bolivya Otoyol İdaresi (ABC) verilerine göre, göstericiler şu ana kadar Cochabamba, Santa Cruz ve Tarija şehirlerinde toplam 14 yolu kısmen trafiğe kapattı.

Eski Bolivya Başkanı Evo Morales

TECAVÜZLE SUÇLANAN BAŞKAN, VİLLASINA SIĞINDI

Savcılık, “tecavüz, insan ticareti ve kaçakçılıkla” suçladığı Morales’in ifade vermesi için yakalama kararı çıkarmıştı. Morales, başkanlık döneminde kendi kurduğu 14-15 yaşları arasında gençlerden oluşan bir “Genç Muhafız” hareketinin liderliğini üstlenmiş ve bu süreçte en az iki genç kıza, aileleriyle anlaşarak tecavüz etmişti. Eski başkan, genç kızların ailelerine, kızlarıyla birlikte olmak şartıyla siyasi ve maddi avantajlar sunmuştu. Tecavüze uğrayan 15 yaşındaki kızlardan birinin hamile kalması, olayların gün yüzüne çıkmasına sebep olmuştu.

Hükümet değişikliği sonrasında yeni Bolivya yönetimi, eski başkan Morales’i yargılamak için gerekli hukuki işlemleri başlattı. Ancak, eski başkan, şehir dışındaki özel mülkünde destekçileriyle birlikte kendisini izole etti ve onları, kendisini korumak amacıyla eyleme katılmaya çağırdı.

Kaynak: Sözcü

Bolivya’da Otoyol Protestoları ve Evo Morales’in Suçlamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!