1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bolu’da Uyuşturucu Operasyonu: 22 Yıl Hapis Cezası

Bolu’da Uyuşturucu Operasyonu: 22 Yıl Hapis Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Şubat tarihinde Anadolu Otoyolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde dikkatli bir operasyon gerçekleştirdi. Burada, 2’si çocuk 4 kişinin bulunduğu otomobil durdurularak arama yapıldı. Narkotik dedektör köpeğiyle yapılan detaylı incelemede, aracın lastiklerinin içerisine gizlenmiş şekilde 6 kilo 100 gram metamfetamin ele geçirildi. Bu gelişme sonrasında, İran uyruklu araç sürücüsü Mohammadeasoil Rashidi gözaltına alındı.

Rashidi, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Yapılan kan ve idrar testlerinde de uyuşturucu maddeye rastlandığı belirtildi.

‘ALAKAM YOK’

Mahkeme süreci, Mohammadeasoil Rashidi hakkında Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçlamasıyla dava açılmasıyla devam etti. Davanın karar duruşması, dün gerçekleştirildi ve tutuklu sanık Rashidi, hakim karşısına çıktı. Rashidi, araçta bulunan uyuşturucudan haberdar olmadığını ileri sürerek, şunları söyledi:

  • “Türkiye’ye gelmeden önce uzun bir yolculuğa çıkacağım için aracımı Bukan vilayetindeki bir oto tamircisine bıraktım.”
  • “Aynı gün içerisinde aracımı teslim aldım. Aracımı tamir eden iki kişi de benim gibi İstanbul’a gideceklerini ifade ettiler.”
  • “Ben ailemle seyahat edeceğim için, onların uçakla geleceğini ve orada buluşacağımızı söylediler.”
  • “Uyuşturucunun bu iki kişi tarafından aracımın içine yerleştirildiğini düşünüyorum. Benim uyuşturucularla alakam kesinlikle yok.”

Mahkeme heyeti, Rashidi’nin ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 22 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Bu karar, uyuşturucu ile mücadelede ne denli kararlı olunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

Bolu’da Uyuşturucu Operasyonu: 22 Yıl Hapis Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!