1. Haberler
  2. İlan
  3. Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘Okumayan Kız Çocuğu Kalmasın’ Projesi

Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘Okumayan Kız Çocuğu Kalmasın’ Projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Önemli Bir Proje

Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Önemli Bir Proje

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri, bu yıl okula devam etmeyen öğrencilerin eğitim hayatlarına yeniden katılmalarını sağlamak amacıyla “Okumayan Kız Çocuğu Kalmasın Projesi”ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, gönüllü kadın öğretmenlerden oluşan bir ekip, çeşitli sebeplerle okula gitmeyen devamsız 30 kız öğrenci için yoğun bir çalışma başlattı.

Bu fedakar öğretmenler, belirledikleri program çerçevesinde hafta sonları veya okul saatleri dışında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendilerine tahsis ettiği araçla uzun mesafeler kat ederek köy köy dolaşarak devamsız öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldiler. Son olarak, Bulanık ilçesine bağlı Adıvar köyü ve Sarıpınar beldesine yapılan ziyaretlerde, devamsız kalan 4 kız öğrencinin yeniden okula dönmesini sağladılar.

Öğrencilerin Eğitime Kazandırılması İçin Yoğun Çaba

Öğrencilerin Eğitime Kazandırılması İçin Yoğun Çaba

Bulanık Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın öğretmenlerden oluşan ekibin, kız öğrencilerin okula kazandırılması için gösterdiği çabaların son derece takdire şayan olduğunu belirtti. Tunçel, “Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devamsızlık yapan 30 kız öğrencimizi tespit ettik. Yapılan çalışmalar neticesinde 21 kız öğrenciyi okula kazandırdık. Bu başarı bizi oldukça mutlu etti. Ekipteki kadın öğretmenlerimiz, köylerde kapı kapı dolaşarak çocuklarımızı eğitime kazandırmaya çalışıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kız Çocuklarının Eğitimi Her Zaman Öncelikli Olmalı

Okul Müdürü Abdulkerim Dağdeviren ise, kız öğrencileri okula kazandırmak amacıyla kadın öğretmenlerden oluşan bir ekip kurduklarını ifade etti. Eğitim öğretim yılının başında devamsız öğrencileri belirlediklerini vurgulayan Dağdeviren, “21 öğrenciyi okula kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Köy köy dolaşıp öğrencileri okula kazandırma çabamız devam ediyor. Özellikle kadın öğretmenlerimiz bu konuda büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Şu an hala devamsız öğrencilerimiz mevcut ve onları okula kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Hafta sonları ve ders çıkışlarında fırsat buldukça köylere gitmeye devam edeceğiz. Bu konuda asla pes etmeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Kız çocuklarımızın yeri mutlaka okuldur.” değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmenlerin Fedakarlığı

Ekipte yer alan öğretmenlerden Büşra Kiriş Gökçe, projede gönüllü olarak yer aldığını ve bu durumun kendisine mutluluk verdiğini dile getirdi. Gökçe, “Köylere giderek devamsız öğrencilerin aileleriyle görüşmeler yapıyoruz. Özellikle kadın öğretmenlerimizle bu görüşmelere katılıyoruz, çünkü okulumuzda gelen öğrenci kitlesinin büyük bir kısmı kız öğrencilerden oluşuyor. Hepimiz zorluklarla bu noktaya geldik. Görüşmeye başladığımızda öğrencilerin gözleri doluyor. Onları okula kazandırdığımızda gerçekten çok mutlu oluyoruz. Elimizden gelen tüm olanakları sağlıyoruz. Öğretmenlerimizle birlikte hafta sonları ve mesai dışında uzun mesafeler kat ederek öğrencilerimizi ve ailelerini ikna etmeye çalışıyoruz.” sözlerini ekledi.

Aileleri İkna Etmek Zor Olabiliyor

Öğretmenlerden Merve Arpacıoğlu ise, “Kız çocuğunun yeri okul. İki köyde 4 öğrencimizi okula ikna ettik. Aileler bazen çocuklarını okula göndermek istemiyor ve kaygıları olabiliyor. Biz de bu kaygıları gidermek için genellikle aileleri ikna ediyoruz.” dedi.

Veliler karşısında en iyi rol modelin kendileri olduğunu belirten Nevin Yılmaz, “Ziyaretlerimiz sırasında, ailesinin kaygıları olan öğrencileri gördük. İmkanı olup da kendine güvenmeyen çocuklar da gözlemledik. Okul okuduklarında, birer meslek sahibi olabileceklerini kızlarımıza anlatmaya çalıştık. Gelecekte daha bilinçli ebeveynler olmaları adına çabamız hep devam edecek.” ifadesini kullandı.

Öğrencilerin Kararlılığı

Adıvar köyünde okula kazandırılan 9. sınıf öğrencisi Kübra Özkolar ise, “Öğretmenlerim benim için bir kez daha köye gelmişti. O zaman kararsızdım. Ama bu kez kararımı verdim ve okula gideceğim. Öğretmenlerimi görünce çok mutlu oldum ve duygulandım. İyi ki geldiler, çok sevindim.” diyerek duygularını ifade etti.

Bulanık Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘Okumayan Kız Çocuğu Kalmasın’ Projesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!